Semelová (KSČM): Praha pro lidi

19.08.2014 19:28

Pražská KSČM rozjíždí předvolební kampaň. Jako obvykle budeme spolu s našimi kandidáty do Senátu, Zastupitelstva hl. m. Prahy i městských částí denně v ulicích mezi lidmi.

Semelová (KSČM): Praha pro lidi
Foto: hns
Popisek: Marta Semelová v půlnočním rozhovoru

S nimi chceme diskutovat o problémech života v metropoli a o jejím dalším rozvoji. Občané musí mít právo spolurozhodovat. Arogance ze strany vedení pražské radnice, které roky nebere v potaz názory veřejnosti i městských částí, musí skončit. Máme volební program, jenž je určen všem, kteří chtějí důstojně a poctivě žít. Ten chceme v průběhu volební kampaně představit.

Odmítáme korupci, rozprodávání majetku města a podvody s předraženými zakázkami, které namísto odpovědných politiků, platí občané. Budeme proti upřednostňování zájmů developerů, kteří pro své zisky zastaví každou zelenou plochu, každé volné místečko. Životní prostředí se v našem městě musí zlepšit. I proto chceme, kromě dalších opatření, zavést přepravu v městské hromadné dopravě bezplatně. V městech, kde k tomuto kroku přistoupili, se snížil počet osobních automobilů, a s tím i hlučnost a prašnost. Očekáváme, že občané podpoří tento náš záměr svým podpisem pod petici, která bude k dispozici na místech setkání s občany, ale i na obvodních sekretariátech naší strany.

»Praha pro lidi!« To je naše volební heslo, kterým chceme sdělit voličům, že se zaměříme na řešení nahromaděných problémů způsobených dlouhodobým nekompetentním řízením města. V Praze jsou tisíce prázdných bytů, s nimiž se spekuluje, ale mladé rodiny nemají, kde bydlet, a dalším hrozí ztráta střechy nad hlavou, protože nemají peníze na horentní nájmy. Budeme usilovat o výstavbu startovacích a sociálních bytů pro potřebné a usilovat o snížení nákladů na bydlení. Žádáme nápravu chyby politiků v 90. letech, když zrušili jesle a mateřské školy, novou výstavbou a rekonstrukcemi, jež povedou k potřebnému navýšení kapacit.
 
Svoboda a důstojný život není možný, pokud člověk nemá práci. Jedním z kroků je sladění vzdělávacího systému s potřebami pracovního trhu. Podpoříme učňovské a technické školy a jejich spolupráci s firmami. Zaměříme se i na rozšíření pracovních míst pro občany nad 50 let věku, pro ženy po mateřské dovolené a na chráněná místa pro zdravotně postižené. Postaráno však musí být i o občany, kteří pracovat nemohou. Je nehorázné, když mnozí senioři jsou nuceni se rozhodovat, jestli z nízkého důchodu zaplatí nájem, jídlo nebo nutné léky. Zdravotní a sociální péče musí být dostupná všem, kdo ji potřebují. Zabezpečíme fungování sociálních služeb, včetně terénních, které umožní našim starším spoluobčanům zůstat v domácím prostředí.
 
Jedním z problémů metropole je i otázka bezpečnosti. Za důležitou považujeme prevenci proti drogám a kriminalitě, vymýcení hazardu z ulic hlavního města a zvýšení počtu strážníků a policistů v ulicích.
 
Ve volebním programu KSČM je řada konkrétních opatření, kterými chceme dosáhnout toho, aby Praha byla skutečně městem pro všechny slušné lidi, kteří zde bydlí nebo ho navštěvují. Mezi kandidáty naší strany jsou zkušení zastupitelé i mladí lidé, ženy a muži nejrůznějších profesí, ti všichni chtějí spolu s lidmi změnit naše hlavní město k lepšímu.
 
Mgr. Marta SEMELOVÁ, vedoucí kandidátka KSČM do Zastupitelstva hl. m. Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

14:07 Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě