Skalický (PRO PRAHU): Poslanec nebo zastupitel musí vědět, o čem hlasuje!

30.07.2014 14:11

Minulý týden jsme byli svědky situace s opakováním hlasování v Poslanecké sněmovně. Nejde ani tak o předmět hlasování, tedy pozměňovací návrh, který do zákona o zelené naftě přidal snížení spotřební daně z nafty i benzínu. Nejde ani o to, že ve státním rozpočtu by to udělalo díru ve výši 14 miliard korun. To už jsou jen důsledky celého příběhu.

Skalický (PRO PRAHU): Poslanec nebo zastupitel musí vědět, o čem hlasuje!
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Předseda hnutí Pro Prahu na Praze 5 Jan Skalický

Sociálně demokratičtí poslanci, přesně 17 z nich, hlasovalo pro pozměňovací návrh svého kolegy Urbana spolu s celou opozicí a podrazili tak nohy své vládě. Ani tady nejde o to, zda chtěli něco ukázat svému premiérovi či, co tím vlastně sledovali. Jde o to, že po hodinové poradě se jeden z nich, občany zvolený poslanec Šincl rozhodl, že hlasoval jinak, než se objevilo v hlasování a že tedy bude třeba hlasování opakovat. Je zajímavé, že opakované hlasování dopadlo obráceně. Co se v tom mezičase asi přihodilo, že dotyční poslanci otočili? Premiér Sobotka, asi vyděšený z možného koaličního maléru, hájil svoje poslanecké ovečky tím, že mnozí ani nevěděli o čem hlasují. A to je skandál, který by neměl mít v naší zastupitelské demokracii místo. Ten dotyčný poslanec, už jsem zapomněl jeho bezvýznamné jméno, by měl jako první věc udělat: složit poslanecký mandát, jako druhou věc: omluvit se občanům. Až budeme zvoleni jako zastupitelé za politické hnutí PRO PRAHU do Zastupitelstva MČ Praha 5, nedopustím, aby naši lidé nevěděli, o čem hlasují.

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU

kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.