Sládek (SPR-RSČ): Babiš a Zeman proti nemocným lidem

06.04.2017 11:15

Začnu již obehranými prezidentovými vystoupeními na téma poplatku za pobyt v nemocnici. Obehrané proto, že to minulý týden nebylo poprvé, kdy prezident prohlásil, že to přeci žádnou babičku nezabije, když si z důchodu zaplatí stokorunu za den v nemocnici.

Sládek (SPR-RSČ): Babiš a Zeman proti nemocným lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Jistě, pokud by tam ta babička byla skutečně jenom jeden den. Tak krátký pobyt v nemocnici je spíše obvyklý u mladých lidí, kteří jdou na nějakou zkrášlovací proceduru estetické chirurgie, tedy stejně platí všechno. Ze současných důchodů by však více denní pobyt v nemocnici byl, zvláště pro seniory, likvidující.

Prezidenta však překonal jeho věrný druh a sponzor Babiš. Nedávno nejspíše byl se svojí družkou na výletě na Bora Bora a cestou se stavil v Tokiu. Jak již bývá jeho dobrým zvykem, z pobytu v zahraničí si přiveze to nejhorší, co tam vidí. Z Chorvatska si přivezl nápad na zavedení EET, takže jsme ještě se Slovinskem jediné tři země na celém světě, které takto likvidují kdejaké drobné a střední podnikání. Kdo nevěří likvidačnímu účinku EET, zvláště pokud jde o zaměstnance omámené koblihou nadívanou nenávistí vůči každému OSVČ, živnostníkovi a podnikateli, může si zajít na nejbližší živnostenský úřad, který volá po navýšení personálu, protože od počátku tohoto roku prostě nestíhá.

Z Japonska si přivezl ovšem Babiš obludnost, která strčí všechny elektronické pokladny do kapsy a přímo ohrožuje život a zdraví všech občan. Nyní na pokyn Babiše probíhá ve všech nemocnicích audit na téma – kolik toho pacienti snědí. Ušetřím si uštěpačné poznámky čerpající z Osudů dobrého vojáka Švejka. Babišova úsporná metoda není nic nového pod sluncem. Tehdy ordinoval doktor Grünstein na každou bolest, hlad nebo žízeň ve vojenské nemocnici klystýr. A jsem zase zpátky. V Japonsku musí stravu pacientům v nemocnicích hradit jejich rodiny.  A nyní probíhající audit má být podkladem právě pro tuto Babišovu inovaci zdravotní péče. Tento model bude zaveden po podzimních parlamentních volbách. Každá ničemnost a hloupost, která se kdekoliv ve světě objeví musí být testována a zaváděna tady u nás, a ještě k tomu přivandrovalcem. Když se mu tolik ten nápad líbí, tak ať si ho použije na svoje vlastní členy ANO cpoucí se na každém jejich sněmu k prasknutí a netahá do toho experimentu nás.

Závěrečná rekapitulace. Dnes si nemohou pacienti dovolit ani návštěvu WC, pokud nemají vlastní toaletní papír. Po říjnových volbách k tomu ještě přibude 100 korunový poplatek na den a samozřejmě klystýr, který vyřeší problémy se stravováním. Nedělám si nejmenší iluze o tom, jak rodinní příslušníci zajišťují zvláště seniorům stravu. Ono odjakživa platilo, že dva rodiče uživí i deset dětí, ale deset dětí neuživí ani jednoho rodiče. To bylo dovedeno v dnešní postkomunistické společnosti k dokonalosti. Děti a vnoučata navštěvují seniory v domovech důchodců pravidelně jednou za měsíc v den výplaty důchodů. A ti budou po volbách platit svých rodičům a prarodičům stravu v nemocnici. Co vás nemá. A co v případě, že takový člověk, který potřebuje pobyt v nemocnici, žádné příbuzné nemá. To potom budou chodit s bandaskami a jídlonoši úředníci z nově zřízeného úřadu pro dohled nad přestárlými sirotky?

Poznámka pro voliče Babišova hnutí. Už byste se měli vzpamatovat, protože vaše koblihami zajištěná oddanost Al Čaponovi svrhává do propasti celou společnost.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.