Soukromníci: Buzerace podnikatelů? Jde o společenský přínos

22.04.2016 19:25

Vzpomínáte si ještě na naši satirickou kampaň Vítězný únor 2016? Tehdy jsme, mimo jiné, předávali na Úřad vlády dopis adresovaný premiérovi. V něm jsme ho upozorňovali, že kroky jeho vlády jsou tvrdou ránou především pro všechny živnostníky a malé podnikatele.

Soukromníci: Buzerace podnikatelů? Jde o společenský přínos
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

A jaká byla reakce? Odpověď přišla. Sice se zpožděním několika týdnu a navíc podepsaná náměstkyní premiéra, ale přišla. A je to zajímavé čtení. Z odpovědi se především dozvídáme, že vláda kontrolní hlášení DPH i EET velmi pečlivě zvážila. Přiznává, že tyto kroky skutečně zvyšují administrativní zátěže podnikatelů. Ale prý vše vyváží významný celospolečenský přínos z vyššího výběru daní… Jak si to přeložit? Tak, jako většinu kroků této vlády, třeba takto: přidusíme podnikatele, vybereme více peněz na provoz přebujelého státního aparátu a to, co zbude, přerozdělíme. Dále se toho v odpovědi už moc neříká. Snad stojí za zmínku ještě věta, že Vláda o žádném velkém odporu vůči kontrolnímu hlášení a EET neví, a že naopak zaznamenala řadu pozitivních ohlasů… Tady prostě prostor pro rozumnou debatu není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.