Stanjura (ODS): Tým Babiš-Ťok nefunguje. Fakta je z nečinnosti usvědčují

03.10.2017 17:15

Komentář předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury k výstavbě dálnic a návrhům na její zrychlení.

Stanjura (ODS): Tým Babiš-Ťok nefunguje. Fakta je z nečinnosti usvědčují
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

„Zažíváme největší ekonomický růst za poslední dekádu a přitom na stavbu silnic a dálnic jde v poměru k výdajům státního rozpočtu nejméně peněz za posledních 7 let. Vláda předstírá, že investuje do dopravní infrastruktury, ale fakta mluví jinak. Mezi roky 2013 a 2017 vzrostly investice do výstavby dopravní infrastruktury z 23,7 mld. Kč na 23,9 mld. Kč, tedy o pouhých 200 mil. Kč, přitom celkové výdaje státního rozpočtu ve stejném období vzrostly o téměř 200 mld. Kč.

Zatímco v minulém volebním období, které bylo poznamenáno ekonomickou krizí, bylo zprovozněno téměř 80 km dálnic a rychlostních silnic, v tomto období to bude necelá polovina.

Tým Babiš-Ťok nefunguje. Je neuvěřitelná drzost hnutí ANO, že toto téma otevírá a z nečinnosti obviňuje všechny kolem a všechny v minulosti.

Zrychlení staveb by pomohl zákon o liniových stavbách. Stejně jako v Německu by zákon stanovil prioritní dopravní stavby, jejichž příprava a schvalování by spadalo pod jeden úřad. Zároveň je potřeba navýšit investice do dopravní infrastruktury, aby se to, co se neplánuje, mohlo i postavit.

ODS si uvědomuje důležitost investic do dopravní infrastruktury, protože jsou investicí do naší budoucnosti. Tato vláda je schopna budoucnost pouze projídat a mlžit o tom, jak maká, a přitom nemá žádné skutečné výsledky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…