Starosta Vařeka: Nově zřízená četa Technických služeb města Příbram začala fungovat

04.04.2019 11:17

Město Příbram zřídilo pracovní skupinu v počtu čtyř pracovníků, kteří budou mít v letošním roce na starosti jediný úkol, a to každý den a bez ustání budovat nová a nová parkovací místa.

Starosta Vařeka: Nově zřízená četa Technických služeb města Příbram začala fungovat
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Příbrami a Jindřich Vařeka (ANO)

Pouze a především se jedná o ta místa, kde řidiči tak jako tak již parkují a ničí travní porost. Namísto bláta a vyježděných kolejí budou mít řidiči možnost odstavit své vozidlo na zatravňovacích dlaždicích.

Četa již začala fungovat a v současné chvíli se pracuje na vytvoření cca čtyř parkovacích míst u II. polikliniky a dalších v ulici Pod Haldou. Každých 14 dní by měla přibýt minimálně jedna takto zkultivovaná plocha.

V tuto chvíli se vytváří pořadí zanedbaných a trvale devastovaných míst, která mohou jako nová parkovací místa dobře posloužit. Dovoluji si touto cestou vybídnout občany, aby neváhali zaslat své náměty nejlépe elektronicky formou fotografie a vyznačením na mapě. K těmto účelům bude sloužit adresa: parkovani@pribram.eu.

Jiný přístup bude použit ve dvorech sídlištních komplexů a na místech těsně přiléhajících k domům. V takových případech budou dotazována jednotlivá sdružení nájemníků a v případě jejich souhlasu budou zpracovány příslušné dokumentace, získána příslušná povolení a bude možno přistoupit k realizaci samotné.

Tento způsob realizace větších celků bude sice o poznání zdlouhavější, bude však poskytovat komplexnější a promyšlená řešení. V tuto chvíli prověřujeme šest takovýchto lokalit. V průběhu příštích 14 dní zveřejníme, o která místa se jedná a oslovíme jednotlivá SVJ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách