Švec (PRO JČ): Dopravní výbor zastupitelstva kraje kontroloval postup prací na úseku dálnice D3

15.05.2019 14:01

Postup stavebních prací na úseku dálnice D3 Ševětín - Borek kontroloval v rámci svého výjezdního zasedání dopravní výbor zastupitelstva kraje v čele s radním pro dopravu Jiřím Švecem.

Švec (PRO JČ): Dopravní výbor zastupitelstva kraje kontroloval postup prací na úseku dálnice D3
Foto: youtube.com
Popisek: Jiří Švec (PRO JČ)

Přesvědčili se, že všechny práce pokračují podle plánu a termín zprovoznění v březnu 2020 by měl být bez problémů dodržen. A to i přesto, že stavba se musí potýkat s výraznými nerovnostmi terénu a proměnlivým podložím.

„Stavba probíhá podle plánu a až na komplikace s majetkovým vypořádáním malého úseku dálnice u obce Lhotice jde všechno podle harmonogramu,“ konstatoval Švec, podle něhož se stavbaři skvěle vypořádali i s výraznými terénními nerovnostmi. „Upravili koryto původního potoka, odstranili sedimenty a vybudovali 120 metrů zpevněného svahu o výšce 17 metrů, který v této části drží celou dálnici,“ popsal Švec.

Uvedený úsek D3 bude hotov včas. Za stavební firmu Eurovia to potvrdil i ředitel jejího závodu v Českých Budějovicích Pavel Vrba.  „Nasmlouvaný termín dokončení, který připadá na březen příštího roku, je v tuto chvíli platný a měl by být dodržen,“ uvedl Vrba a doplnil, že propojka staveb Bošilec - Ševětín a Ševětín - Borek má být zprovozněna už letos v červnu.

Práce na tomto úseku dálnice byly zahájeny v březnu 2017. Zadavatelem stavby za 933 milionů korun je Ředitelství silnic a dálnic České republiky. Součástí komunikace dlouhé přes 10 kilometrů jsou dvě mimoúrovňové a jedna kruhová křižovatka. Po celé její délce bylo nutno vybudovat jen čtyři přeložky inženýrských sítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

15:14 Okamura (SPD): Husák byl proti Bruselu rozumný hospodář

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závislosti České republiky na západních mocnostech