Svobodní představili volební program – nízké daně, bezpečnost i svobodnější život a podnikání

24.05.2017 14:05

Svobodní představili 23. 5. svůj volební program a lídry kandidátek. Voliče chtějí oslovit pěti prioritami a patnácti programovými kapitolami.

Svobodní představili volební program – nízké daně, bezpečnost i svobodnější život a podnikání
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

„Uděláme všechno pro to a podřídíme všechno tomu, abychom uspěli v podzimních volbách. Máme propracovaný program, kterým se lišíme od ostatních,“ uvedl europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach. Zahájil tím představení volebního programu a lídrů pro volby do Poslanecké sněmovny.

Svobodní mají za sebou vnitrostranické primárky a znají tak všech čtrnáct lídrů krajských kandidátních listin i další osobnosti, které se budou o hlasy voličů ucházet na předních místech kandidátek.

Celostátním lídrem a jedničkou na kandidátce v Praze je Petr Mach, v Plzeňském kraji povede Svobodné do voleb Lenka Brčková. „Mým cílem je štíhlý a bezpečný stát, který nehází šikovným lidem klacky pod nohy. Jsem přesvědčena, že máme na to takovou zemí být,“ řekla předsedkyně plzeňských Svobodných a ekonomka Brčková.

„Chci, aby moje děti žily ve společnosti, která je svobodná a bezpečná. To je podle mě možné jen se Svobodnými, protože naše strana má nejpropracovanější program, který nás nejrychlejší a nejméně problematickou cestou dovede k svobodné a prosperující společnosti,“ řekl zase lídr zlínské kandidátky Jiří Procházka.

O lídrech se více dozvíte v krátkém dokumentu.

Jaký nabízíme občanům program?

Součástí setkání s novináři bylo i představení volebního programu Svobodných. Ten se opírá o pět priorit, obsahuje však řešení pro řadu oblastí. Hlavní priority představil veřejnosti předseda Svobodných a europoslanech Petr Mach. „Vzhledem k událostem v Británii začnu prioritou, ve které chceme zajistit, že Česká republika bude bezpečnou zemí, že si zachováme naše azylové právo a že se v obraně chceme opírat o naše zakotvení v NATO a o transatlantické spojenectví,“ vysvětlil.

Volebními prioritami pak jsou:

  1. Levnější zboží a vyšší výplaty díky nižším a jednodušším daním
  2. Volný obchod, svobodné cestování a Evropa bez byrokracie
  3. Kvalitní doprava, propojení krajských měst dálnicemi
  4. Zrušení zbytečných úřadů a papírování – omezení korupce
  5. Obrana v rámci NATO, žádné přerozdělování migrantů

Celý volební program čítá 15 oblastí a jeho součástí je i konkrétní odpověď na to, kde na snižování daní nebo výstavbu dálnic chtějí Svobodní vzít. „Narozdíl od jiných stran dokážeme jasně říct, že chceme rušit úřady, že chceme rušit nesmyslné dotační programy a výdaje ze státního rozpočtu,“ řekl Petr Mach.

Volební program je živý dokument, s kterým Svobodní vyrazí od příštího týdne mezi občany. „Máme nejpropracovanější plán, jak nechat lidem jejich peníze a vrátit rozhodování zpět do svých rukou. Máme na to být bohatou a suverénní zemí,“ prohlásil místopředseda Svobodných a lídr Pardubické kandidátky Josef Káles.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…