Svobodová (OMMO): Pane Filipe, fakt se k nám upozorňování o CEFC nedostalo

19.03.2018 4:33

Ale možná je prostě jen těžko uvěřitelné, resp. neuvěřitelné, že byste to byl právě Vy, příp. někdo z Vaší strany, kdo by chtěl "hatit" kroky svěcené Hradem na čele s M. Zemanem v takto "citlivě" miliardových otázkách.

Svobodová (OMMO): Pane Filipe, fakt se k nám upozorňování o CEFC nedostalo
Foto: Občané městu, město občanům
Popisek: Občané městu, město občanům

Zatím lze předvídat cokoliv, dokonce i očekávat (ne)možné je téměř vše. Ohledně osudu Zemanova čínského poradce a předsedy finanční skupiny CEFC Jie Ťien - minga je skutečně lepší se neptat, protože tyto a podobné "zádrhely" Čína řeší vždy a přesvědčivě po svém. Nyní to má přesvědčivě vypadat, že panu Filipovi od KSČM leží zájem země na srdci nejvíce. V souvislostech to znamená, např. má přeci před sjezdem své strany, kde by měl opět vystoupat až nejvýš, kam až to jen dle postupového organizačního žebříčku v KSČM jde. A hle, hrdina - zachránce, to by v tom byl "čert", aby to příp. oponenty nesrazilo, samozřejmě demokraticky, až na zem! A dělá pro to všechno, dokonce už i "zprava doleva" přesvědčil vlastní stranu o tom, jak je dobré podporovat oligarchu, jakým je A. Babiš. Jo, jo, to jsou ta dialektická semknutí stalinistů a pragmatiků. Jedním z důsledků těchto kroků je pěkný guláš v hlavách nejednoho člena od KSČM.

Mediálně to pan Filip může také hrát - v kontextu účelového sbližování s pány Zemanem a Babišem - jako čas pro mírný úkrok stranou, a také vážit trhlinu možného dalšího vývoje, v němž poněkud "skleslá" KSČM přeci musí udržet své placené funkcionářské aktivy, pojistit si poslance z hlediska přízně současnému vedení a zároveň vypadat pro ještě věřící členstvo, že je o její "program" přeci takový zájem. O těch "dobrých bydlech" to platí určitě, s členstvem a "rukou do ohně strčenou" raději opatrně.

Dobrá tedy. Podtrženo, sečteno: pan Filip od KSČM ty miliardy podnikatelským zájmům  u nás nezachrání, a velmoc jako Čína si své "problémy" bude řešit podle svého, i když tam z Hradu pojedou kapacity nejvyšší - pánové Mynář a Nejedlý. Jistotou nechť nám je již nyní, že se nám oba zase vrátí. Jen si nemyslím, zda tenhle návrat ty miliardy pro domácí podnikatelské prostředí vyváží.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.