TOP 09: Radní bez důvěry zastupitelstva, ale s důvěrou mafie

23.03.2017 15:56

Radní Plamínková obsazuje posty v městských firmách s důvěrou v rady z podsvětí a bez důvěry zastupitelů své vlastní koalice.

TOP 09: Radní bez důvěry zastupitelstva, ale s důvěrou mafie
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Na dnešním mimořádném zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy iniciovaném klubem TOP 09 a nezávislých, jehož svolání podpořilo 30 opozičních zastupitelů, nebyl koalicí podpořen ani jeden bod programu, který by umožňoval objasnění konzultací radní Jany Plamínkové s mafiánským parťákem Radovana Krejčíře, zlínským podnikatelem Michalem Redlem na téma výběru vhodných kandidátů do klíčových pozic magistrátu HMP a některých jím vlastněných společností. Vyjádření mafie ke vhodným kandidátům zprostředkoval radní Plamínkové její kolega, europoslanec Stanislav Polčák.

Všechny body programu, které dnes navrhovali opoziční zastupitelé, směřovaly k tomu, aby byl tento odsouzeníhodný postup probrán v řádné diskuzi a radní Plamínková měla možnost svůj postup obhájit nebo vysvětlit. Netečnost koaličních zastupitelů a Rady hlavního města Prahy pod vedením primátorky Adriany Krnáčové, bývalé ředitelky Transparency International, dokázala, že se jedná o všeobecně tolerovaný a praktikovaný postup, na němž koalice zřejmě neshledává nic divného.

„Pražská koalice tak nebyla schopna konání své radní ani odsoudit, ani podpořit, a jenom prohloubila už tak hluboký rozvrat ve vedení hlavního města Prahy,“ dodává Václav Novotný, předsedu klubu TOP 09 a nezávislých. Jediným sdělením z dnešního jednání tak zůstává, že radní Plamínková obsazuje posty v městských firmách s důvěrou v rady z podsvětí a bez důvěry zastupitelů její vlastní koalice.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.