Udženija (ODS): Řízená podpora udávání je prohra státu

15.11.2017 18:40

Komentář k prvnímu slosování účtenkové loterie

Udženija (ODS): Řízená podpora udávání je prohra státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

„Ministerstvo financí dnes rozdá první výhry v účtenkové loterii. Není co slavit. Účtenkovka není nic jiného než řízená podpora udávání, a to si žádné ovace nezaslouží. Je to také prohra státu, který plošnou evidencí tržeb cíleně rozděluje společnost na potenciální zloděje a angažované udavače. To ale stát dělat nemá,“ komentuje první slosování účtenkové loterie 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

„Dobrou zprávou je, že zájem o Účtenkovku je v Česku výrazně menší než na Slovensku, kde ovšem celá loterie dopadla naprostým fiaskem. Výběr DPH se tam kvůli ní prakticky nezvýšil a zájem Slováků rychle opadl. Stejný osud čeká tuto zbytečnou a drahou loterii nepochybně i u nás, i když se ministerstvo nejspíš pokusí přilákat pozornost zvýšením výher. ODS s EET a udavačskou loterií nesouhlasí a bude prosazovat jejich zrušení,“ dodává Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.