VV míří do Evropského parlamentu: s podporou současných poslanců i Kateřiny Klasnové

14.03.2014 13:31

Věci veřejné dnes představily svou kandidátní listinu do Evropského parlamentu. Lídrem je předem avizovaný čestný předseda VV, bývalý ministr vnitra, novinář, spisovatel a scénárista Radek John.

VV míří do Evropského parlamentu: s podporou současných poslanců i Kateřiny Klasnové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John, lídr voleb VV do Evropského parlamentu

Z druhého místa bude kandidovat Simona Chytrová, herečka, producentka a kostýmní výtvarnice. Na třetím místě pak figuruje současný předseda VV Jiří Kohout. Zajímavý je ale i konec kandidátky. Na dvacátém pátém místě se objevila scénáristka, dramaturgyně, novinářka a místostarostka Prahy 5 Marie Ulrichová Hakenová. Za ní následují další zkušení komunální politici a současní poslanci strany, starosta Nové Vsi David Kádner a zastupitelka obce Jindřichov Olga Havlová. Z posledního místa pak samostatnou kandidátku VV do eurovoleb podporuje bývalá místopředsedkyně poslanecké sněmovny, exšéfka poslaneckého klubu VV a stávající zastupitelka Prahy 1 Kateřina Klasnová.

"Jsem moc rád, že Kateřina do toho nakonec jde. Vnímám to jako obrovskou vzpruhu pro všechny, kdo jsou na kandidátce před ní, tedy i pro mě," uvedl ke kandidatuře Klasnové Radek John. Podle něj je souhlas Kateřiny Klasnové s přítomností na eurokandidátce VV důkazem, že tato strana nezmizela z české politické mapy, jakkoli by si to mnozí oponenti přáli. "Kateřina je už dlouhé roky jednou z nejdůležitějších a nejznámějších tváří VV, o to je její podpora hodnotnější," uzavřel John.

Volby do Evropského parlamentu proběhnou ve dnech 23. a 24. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.