Velebný (ČSSD): Věc by měl řádně vysvětlit samotný Jaroslav Faltýnek

21.03.2017 17:52

Vyjádření poslance Ladislava Velebného ke Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu

Velebný (ČSSD): Věc by měl řádně vysvětlit samotný Jaroslav Faltýnek
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který je místopředsedou sněmovního zemědělského výboru a předsedou dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), se vyjádřil k záležitosti týkající se pokuty 22 milionů korun, o které rozhodla Evropská komise.

„Je důležité zdůraznit, že dozorčí rada Státního zemědělského intervenčního fondu je kontrolním orgánem SZIF. Kontroluje činnost, hospodaření i naplňování jeho poslání. Přezkoumává účetní uzávěrku, vyjadřuje se k návrhu rozpočtu a výroční zprávě. Jako dozorčí rada ale nerozhodujeme o poskytování dotací. Na toto jsou jiné orgány SZIF,“ informoval poslanec Ladislav Velebný.

„Co se týče rozhodnutí Evropské komise o pokutě 22 milionů, kterou musí Česká republika zaplatit a je propojená s předsedou Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011 Jaroslavem Faltýnkem, je potřeba tuto záležitost důkladně prověřit a prošetřit. Ať o problematice rozhodne případné vyšetřování a soud. Věc by měl řádně vysvětlit samotný Jaroslav Faltýnek a dohlédnout na to jejich předseda hnutí Andrej Babiš!“ v závěru dodal poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…