Vitásková: Sedmý bod mého volebního programu

08.10.2016 10:09

Shrnutí programových cílů Aleny Vitáskové:

Vitásková: Sedmý bod mého volebního programu
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

 ZÁKONY PRO LIDI – NE TUNELÁŘE A ŠMEJDY

·         Každý slušný občan se určitě setkal s nevymahatelnosti práva, nebo vysvětlením, že se nedá nic dělat, že „šmejd“ postupoval v souladu se zákonem – „děravým zákonem“

·         Denně vidíme stovky – tisíce zničených životů právě proto, že zákony chrání tuneláře a šmejdy – nikoliv obyčejné, slušné lidi. Týká se to jak podvodů páchaných na seniorech – tzv. „šmejdy“ prodejní akce – výlety, tak různých exekucí, kdy přicházíte o střechu nad hlavou, ani nevíte pořádně proč.

·         Samostatná kapitola jsou různé půjčky – úvěry s úroky, kdy se i lichvář červená. Zákonodárci jen krčí rameny, že každý si musí zodpovídat sám za sebe, že se nechal napálit. V takovém případě ale občané nepotřebují stát, který má vytvářet právní podmínky pro život, nikoliv podmínky pro tunelování veřejných financí a národního bohatství.

·         Zákonodárci, kteří mají imunitu a mohou pak schvalovat beztrestně i paskvil, jsou mnohdy v rukou lobbistů, či jiných zájmových skupin, proto záleží jen na voliči, komu dá svůj hlas. Pokud k volbám nejde, vytváří jen podmínky pro to, aby se nic nezměnilo a systém fungoval tak, jako doposud.

·         Justice nenese za své činy téměř žádnou zodpovědnost, je to do jisté míry jediná složka, která si může dělat beztrestně, co chce. Jejich odpověď: „Je to můj právní názor, takto jsem to vyhodnotil.“ Zničené životy mnohdy poctivých lidí je vůbec nezajímají.

·         Česká republika má nejvíce státních zástupců a soudců na obyvatele, nejvíce odsouzených. Jsme stát gaunerů? Podle těchto kritérií asi ano, ale gauneři většinou nejsou v kriminále, ale dále rozhodují o našich životech.

·         K situaci v Justici, která by měla být pojistkou vymahatelnosti práva a to oboustranně (aby policie nevyráběla kauzy na zakázku, ale ani je nezametala pod koberec) jsem sdělila své stanovisko při přípravě nového zákona.

·         Pokud státní zástupce a soudce připustí soudit vykonstruované kauzy a to z jakýchkoliv pohnutek (aby zametli stopy po trestní činnosti, z nenávisti k stíhané osobě, či jen jejich osobní prospěch) měli by být potrestání a to jedním ze dvou způsobů, který si může postižený nakonec vybrat. Finančním odškodněním poškozeného, nebo trestem v plné výši, jaký navrhovali poškozenému. Zodpovědnost za své činy musí nést i justice, pak bychom asi nebyli zemí, kde je nejvíce „zločinců“ na obyvatele.

·         SENÁT je pojistka, aby zákony byly schvalovány k ochraně práv občanů tj. pro lidi, ne tuneláře a šmejdy.

·         Senátem prošel ve své době např. i Zákon o podporovaných a obnovitelných zdrojích energie, či Energetický zákon.

·         Stanovená podpora pro obnovitelné zdroje z veřejných financí dosahuje ročně 45 mld. Kč, celkově dosáhne přes 1 bilión korun. Tato podpora způsobila národohospodářské škody, ochromila naší konkurenceschopnost průmyslu, ekonomické dopady na desetiletí jsou přímo katastrofou pro naši životní úroveň. Zničující dopad je do veřejných financí státního rozpočtu – kdy se pro rok 2017 počítá s podporou 26 mld. Kč.

·         Další a další zákony lze jmenovat, které ničí životy a ekonomiku naší země.

·         Není možné, aby podvodníci měli beztrestně zelenou a jejich kroky byly kryty zákony

·         Osobně jsem přesvědčena, že je nutné tuto situaci změnit. Budu se snažit získat podporu napříč Senátem, aby byly přijímány zákony pro lidi – ne pro tuneláře a šmejdy.

·         Dále budu iniciovat zákony, které napraví to, co bylo „děravými“ zákony způsobeno.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.