Vostrá (KSČM): Hledejme podstatu

21.07.2014 11:02

Úřady práce začínají přijímat stovky pracovníků po celé republice.

Vostrá (KSČM): Hledejme podstatu
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Chystají se důsledné kontroly v sociálně problémových oblastech České republiky. Procento nesprávně vyplácených sociálních dávek je totiž mnohem větší, než je oficiálně uváděno. Téměř 60 % těchto dávek je vypláceno neoprávněně. Jde především o příspěvek na bydlení a dávku v hmotné nouzi.

Minulý týden na svém zasedání vláda schválila navýšení zaměstnanců úřadů práce o 600 lidí. Nebudou z nich prý úředníci za kancelářským stolem, ale ti, kteří se budou pohybovat hlavně v terénu. Požadavky budou na ně přísné, musí mít odborné vzdělání a něco o této práci znát. A tak přemýšlím o tom, jak ministr Drábek právě pracovníky těchto úřadů hromadně propouštěl.

A další otázkou, kterou bychom si všichni měli klást, je, co budeme dělat, když tito pracovníci v mnoha případech u nepřizpůsobivých občanů zjistí porušení při určení sociálních dávek. Budou jim zastaveny, a co bude dál? Nebude efekt právě opačný? Neměli bychom také uvažovat o prevenci, změně systému a zajištění práce i adekvátního bydlení pro tyto občany? Právě nad tím by se měli vládní představitelé rychle zamyslet.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…