Vysloužil (KDU-ČL): Eurotribut

17.10.2015 6:28

Evropa si již sama nedokáže hájit hranice. Ochranu svých zcela propustných hranic proto svěřuje jiným, za peníze. Principielně stejně jako ve starověku.

Vysloužil (KDU-ČL): Eurotribut
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Summit Evropské unie  schválil, podle tzv. akčního plánu EU, částku  3 miliardy Eur  pro Turecko, mimo jiné také na zadržení imigrace do EU. To je pro EU i pro Turecko jistě dobrá zpráva. Naši řecko-tureckou hranici Schengenského prostoru budou od nynějška hlídat Turci, když Řekové totálně selhávají.

 Jinak než placení tributu se nedá nazvat poplatek druhému státu za zajištění bezpečnosti, potažmo za hlídání vnější hranice EU.

Tribut byl ve starověku i ve středověku poměrně  často používaný prostředek k zajištění bezpečnosti. Často byl placen nájezdníkům, sousedním  státům, prostě komukoliv, kdo byl v momentální výhodě. Tribut platily také  mocné říše, jako Římská říše, nebo i  Byzantská říše. Platbami nejčastěji ve zlatě si vykupovaly bezpečnost, případně mír. Evropská unie tak takto přímo navázala na tyto historické subjekty.

 Problém s tzv. „Balkánskou cestou“ bude tímto podle EU vyřešen. Ještě tu však zbývá „Libyjská námořní  stezka“. S kým bude jednáno, když je Libye v rozvratu?

 Potíž  je však v tom, že  se problém takto jen odsouvá, aniž by se příčina tímto řešila. Kam až dojde zoufalství představitelů EU v otázce imigrační krize je otázkou.

Mgr. Ing. Petr Vysloužil

  • KDU-ČSL
  • kandidát pro volby do EP za KDU-ČSL
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice