Zachariaš (KSČM): ČSSD opět zklamala

17.02.2014 12:49

„Zrušíme poplatky ve zdravotnictví,“ hlásaly billboardy ČSSD před volbami. Nakolik to myslí vážně a nakolik to byla jen slova, která měla této straně přinést hlasy ve volbách, se záhy ukázalo.

Zachariaš (KSČM): ČSSD opět zklamala
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

KSČM není naštěstí z těch, kteří jen slibují, a proto podal poslanecký klub komunistické strany návrh na úplné zrušení poplatků u lékaře. Komunisté tak naplnili jeden ze svých bodů programu. K velkému překvapení se však ke zrušení poplatků postavila zamítavě právě i ČSSD. Pravicové strany pak jako obvykle opakovaly, že tento krok bude znamenat díru na příjmové straně rozpočtu. Myslím, že v době, kdy dochází ke značným finančním únikům při realizaci zakázek pro nemocnice a zdravotnická zařízení, kdy farmaceutické společnosti vydělávají miliardy, by se měly prostředky v tomto resortu hledat jinde než u samotných pacientů. Určitě by se našly! Na problémy ve zdravotnictví musí už konečně přestat doplácet ti, kteří je nezavinili. Nemocný člověk potřebuje odbornou bezplatnou lékařskou pomoc, na kterou má také na základě Listiny základních práv a svobod nárok. Nehledě na to, že regulační poplatky, jak se ukázalo, regulují pouze dostupnost zdravotní péče pro nízkopříjmové skupiny obyvatel, jako jsou  matky samoživitelky, senioři a další. A to by mělo skončit! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Filip Zachariaš - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…