Zdechovský (KDU-ČSL): Pozor, slibované dotace neexistují!

01.04.2016 16:15

Europoslanci varují před podvodníky slibující snadné dotace z EU.

Zdechovský (KDU-ČSL): Pozor, slibované dotace neexistují!
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Evropské dotace snadno, rychle a na všechno ve výši 100 procent. To slibují obcím ve východních Čechách lidé z různých firem, které se prezentují jako specialisté na evropské dotace. Někteří starostové z Chrudimska, kteří byli osloveni s nabídkou přímých dotací z Bruselu, se tak ozvali východočeskému europoslanci Tomáši Zdechovskému. Ten jako člen kontrolního výboru Evropského parlamentu nechal nabídky prověřit a zjistil, že tyto nabídky a sliby podvodných firem se nezakládají na pravdě.

„Jedna ze společností ve svých prezentacích tvrdí, že přes partnerské firmy zajišťuje dotace z Evropské unie. Vše jsme ověřovali u Evropské komise, která nám uvedla, že slibované bruselské dotace na hřiště a sportovní areály neexistují,“ varuje člen kontrolního výboru europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a dodává, že mezi lidmi se velmi rychle rozšířila fáma o rychlých evropských dotacích, které lze získat na všechno. „Obracejí se na mě s tím, jak je možné, že neumíme zařídit přímé dotace z Evropské unie a poukazují na firmy, které to údajně dokážou. To je rozhodně nesmysl a s největší pravděpodobností i podvod,“ upozorňuje na nekalé jednání Zdechovský, který celou záležitost řešil i s vicehejtmanem Pardubického kraje Romanem Línkem.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…