Zdechovský (KDU-ČSL): Ruská vláda investovala 82 milionů eur do nevládních organizací Evropy

24.03.2023 9:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k těžbě břidlicového plynu v Evropě.

Zdechovský (KDU-ČSL): Ruská vláda investovala 82 milionů eur do nevládních organizací Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Studie think-tanku Wilfried Martens Centre for European Studies z roku 2016 zmiňuje, že těžba břidlicového plynu v EU by představovala pro Rusko citelnou ránu kvůli jeho finanční závislosti na vývozu plynu do EU. Ruská vláda proto investovala 82 milionů eur do nevládních organizací, jejichž úkolem bylo přesvědčovat vlády v zemích EU, aby upustily od záměru těžit břidlicový plyn.

Ovlivňováním veřejného mínění a evropské politiky proti těžbě fosilních paliv tzv. frakováním (velmi neekologický způsob těžby) chtělo Rusko dosáhnout toho, aby jeho producenti ropy a zemního plynu nemuseli čelit větší konkurenci, mohli si i nadále účtovat vyšší ceny a měli tak i nadále zajištěné větší zisky.

Cílem Ruska tedy bylo udržet Evropu ještě více závislou na ruských fosilních palivech, přičemž některé ekologické organizace zde sloužily jako užiteční idioti. Když k tomu přičteme ještě nerozumnou politiku mnoha evropských představitelů, kteří přímo spoléhali na ruský plyn z Nord Streamu, měla Evropa zaděláno na veliký problém, který Evropa pocítila loni záhy po ruském napadení Ukrajiny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy