Zelienková: Pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem čekala

07.06.2017 18:42

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 6. 2017

Zelienková: Pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem čekala
Foto: ANO
Popisek: Poslankyně Kristýna Zelienková.

Děkuji za slovo, pane předsedající.

Já tady dneska zažívám den plný překvapení. První jsem se dozvěděla od nepřítomné paní kolegyně Černochové, že norci a lišky umí zřejmě psát a dneska se taky dozvídám o tom, že jsem navržena na vyloučení z delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy. No, pomsta za Moniččin kožich přišla dřív, než jsem teda čekala.

Dámy a pánové, aby někdo pět měsíců před volbama odvolával někoho z delegace do nějakého evropského orgánu, to je opravdu směšné. To se na mě nezlobte, bývalí kolegové z ANO, ale to opravdu vidím jako nerozumný krok. Ostatně to asi zřejmě svědčí o efektivitě řízení ANO tak, jak jsme ostatně viděli i na jiných ministerstvech. Pokud byste se řídili selským rozumem, jak jste tvrdili a tvrdíte pořád, je vám jasné, že za pět měsíců se nemůže nikdo agendu v Radě Evropy naučit, i kdybyste tam nominovali třeba pana Babiše, který samozřejmě mluví x cizími jazyky a nemá problémy se vůbec s nikým domluvit, že jo.

Já jsem tam odvedla obrovský kus práce. Zpracovala jsem zprávu o Ukrajině, na které jsem dělala dva roky. A tato zpráva je vysoce hodnocena na mezinárodní úrovni a je to obrovský přínos pro českou diplomacii. Tento krok nevnímám jako nic jiného, než pomstu z vaší strany.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…