Zvěřinová (ČSSD): Práce pro lidi na Vysočině

21.09.2014 20:09

Nejlepší sociální politikou je, když dáte lidem práci. Na Vysočině se dlouhodobě potýkáme s vysokou nezaměstnaností a nízkými platy zaměstnanců.

Zvěřinová (ČSSD): Práce pro lidi na Vysočině
Foto: senat.cz
Popisek: Dagmar Zvěřinová

Úkolem politiků na všech úrovních je, aby se snažili vytvářet podmínky pro vznik nových pracovních míst, otevírali dveře investorům a podporovali rozvoj firem, které zaměstnávají naše lidi. Ve Žďáře nad Sázavou se nám podařilo vybudovat průmyslovou zónu a zaplnit ji slušnými a seriózními firmami, včetně celé řady místních, které zde dlouhodobě působí a průmyslová zóna je pro ně šance na růst a rozvoj. Podobně se daří i v jiných městech, ale stále to nestačí.

Potřebujeme více pracovních míst pro specializované profese, pro méně kvalifikované zaměstnance a taky pro ženy. Krize, kterou celá Evropa prošla, zpomalila růst a podlomila různá odvětví. Dnes však dochází k oživení a neměli bychom tuto dobu prospat. Ať již se jedná o průmysl, zemědělství nebo služby.

Slušný plat pro každého

Sociální demokraté hájí především zájmy lidí práce – zaměstnanců a drobných živnostníků. Pravicové vlády dlouhodobě ignorovaly problémy nejhůře placených zaměstnanců a jejich nízkých mezd. Řadě lidí se tak vůbec nevyplácelo pracovat, protože jejich plat nebyl o mnoho vyšší, než sociální podpora.

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky začala tento problém razantně řešit. Rozhodla o navýšení minimální mzdy o 700 Kč na 9200 Kč. Je to první krok, který pomůže tisícům lidí našeho okresu, kteří to nutně potřebují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…