Hrozby rozvášněného komunisty: Zastavíme modrý mor, celý kraj bude koukat!

25.10.2013 8:15

REPORTÁŽ Několik set lidí, suverénně nejvíce na jakékoliv předvolebním mítinku v kraji, měli komunisté v plzeňské krajské metropoli. I když se kvůli údajným zmatkům na Úřadu městského obvodu Plzeň 3, který je podle zástupců KSČM pod taktovkou pravice a především ODS, měnilo na poslední chvíli místo akce o pár set metrů dále, strana byla v plné síle.

Hrozby rozvášněného komunisty: Zastavíme modrý mor, celý kraj bude koukat!
Foto: Václav Fiala
Popisek: Miroslav Ransdorf na mítinku komunistů v Plzni

„Dvojka“ na kandidátce, městský a krajský zastupitel Jiří Valenta si v první části mítinku, kde se představovali jednotliví kandidáti, skutečně nebral servítky: „Jsem nekompromisní vůči modrému moru, který se tady v Plzni neuvěřitelně roztahuje. Ale my si s nimi poradíme, my je zastavíme! Modrá, pravicová Plzeň a celý kraj bude koukat, až tu budeme mít ne jako při minulých krajských volbách osm procent hlasů, ale dvakrát tolik!“ prohlásil veřejně s tím, že by se rád viděl v parlamentu v sociálním nebo školském výboru. O jeho novém zaměstnání coby poslanec Parlamentu ČR tu prakticky nikdo nepochybuje.

Šéf kandidátky, bývalý poslanec a stávající zaměstnanec Českých drah Karel Šidlo pak před davem vesměs důchodců prohlásil, že „…chceme napravit věci, které tu napáchaly a způsobily minulé pravicové vlády. Špatně se tu žije i podniká. To změníme. Nabízíme všem práci!“ Nadšení lidé pak spontálně tleskali.

Ransdorf: Nevěřte průzkumům

Hlavním hostem mítinku byl europoslanec Miloslav Ransdorf. Podle něj jsou výsledky všemožných průzkumů velmi zavádějící. „Agentury to dělají po telefonu nebo přes internet, a samozřejmě na zakázku daného subjektu. Nenechte se tedy ovlivnit, demoralizovat nebo ukolébat. Podle mě jasně ukážeme, jak jsme silní. Voleb se zúčastní počítám takových dobrých šedesát procent občanů této republiky a ti si řeknou své. Vždyť až 90 procent národa je nespokojeno se současnou politickou situací.“

„To je voda na tvůj mlejn,“prohlásil okolo procházející pán ve středních letech, nesoucí záplavu odeesáckých prospektů. „Dobytkové!“ utrousil dvakrát a zmizel. Nikoho z přítomných to nevyvedlo z míry, přední řady to ani neslyšely a těch pár posledních důchodců to možná ani nezaznamenalo. 

Změna je za dveřmi

Jak bylo na začátku mítinku řečeno organizátory, při přípravě akce KSČM ustoupila, ale to prý neznamená, že vyklidila pozice. „Budou se v neděli už možná velmi divit,“ řekli nejen k hnutí Hlavu vzhůru, které tu mělo rovněž „zabukovaný“ prostor.

Celá hodinová akce pak byla zakončena mnohovýznamným „…setkáme se v lepších časech, už v pondělí, protože změny se dějí velmi rychle….“

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…