Nečas s právníkem jásají nad propuštěním trafikantů: Je to úplně nový pohled na celou kauzu

16.07.2013 20:42

Ve spoustě protichůdných reakcí na rozhodnutí Nejvyššího soudu se dá nalézt také ta plná radosti a naděje. Alespoň tu nyní zřejmě prožívají expremiér Petr Nečas a jeho advokát Jozef Lžičař. Rozsudek totiž dává oběma mužům naději v rámci jejich kauzy, kterou začala Jana Nagyová.

Nečas s právníkem jásají nad propuštěním trafikantů: Je to úplně nový pohled na celou kauzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

"Může to vnést úplně nový pohled na celou věc. Myslím, že jde o obrovskou chybu státního zastupitelství. Ti lidé byli nezákonně ve vazbě. To je omezení osobní svobody a těžká újma," řekl serveru Lidovky.cz Lžičař. Nejvyšší soud totiž vyjmutí poslanců z trestního řízení odůvodnil tím, že politické dohody a kompromisy uzavírali na půdě Poslanecké sněmovny a byli tak chráněni poslaneckou imunitou. 

"V tento okamžik je otázkou, zda nedošlo k nějaké procesní chybě. Jsem od začátku přesvědčen, že nejde o trestný čin," dodává dál Lžičař. Rozhodnutí soudu je tak i nadějí Petra Nečase, pod kterým se v posledním měsíci zatřásla politická půda. Zítra, tedy ve středu, by se mělo rozhodnout o jeho dalším osudu. Zasedne totiž mandátový a imunitní výbor, který rozhodne o tom, zda expremiéra vydá či nikoliv.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…