Obviněné už vozí k soudu, před devátou došlo na Tluchoře

15.06.2013 9:17

Během soboty by mělo být jasno o případném uvalení vazby na osm osob zadržených při čtvrteční razii Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Soud v Ostravě bude rozhodovat o vazebním stíhání šéfky sekretariátu premiéra Nečase, trojice bývalých poslanců ODS, třech elitních vojenských zpravodajců a bývalého ministerského náměstka.

Obviněné už vozí k soudu, před devátou došlo na Tluchoře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nepsaný vůdce rebelů v ODS oznámil složení poslaneckého mandátu

Od osmi hodin má soud rozhodovat o návrzích na vzetí do vazby. Na každého z obviněných by měl soud mít pouze jednu hodinu, vše by tedy mělo být jasné už během odpoledne. Pořadí obviněných není známé, podle České televize byl první z obviněných přivezen na soud minutu před osmou hodinou.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením se nepodařilo zjistit, o kterého z obviněných se jedná, diváci se tedy museli uspokojit s charakteristikou "muž v bílé košili".

Druhého obviněného, kterého k soudu přivezli ve tři čtvrtě na devět, se ovšem idenfitikovat podařilo. Byl jím bývalý předseda poslanců ODS Petr Tluchoř. Ten je obviněn, že v listopadu 2012 odstoupil z funkce poslance výměnou za slib křesla v dozorčí radě Českých drah.

Jeho případ je však složitější v tom, že do rady nakonec nenastoupil, ale přepustil místo svému známému Liboru Antošovi. Proto jeho advokát nechápe, z čeho je exposlanec vlastně viněn.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…