Fanatičtí protikuřáci nás budou značkovat, obává se Kubera. A pak se vrhnou na další neřesti

27.07.2013 18:23

Agresivní boj proti kouření vedou akorát fanatici, kteří se cítí jako vybraní spasitelé, míní senátor za ODS Jaroslav Kubera. Podle něj by nejraději kuřáky označili písmenem K a poté začali omezovat i další věci.

Fanatičtí protikuřáci nás budou značkovat, obává se Kubera. A pak se vrhnou na další neřesti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Aktivisté boje proti kouření se cítí jako vybraní spasitelé, kteří zachrání svět. Jsou to fanatici v čele s doktorkou Králíkovou, kteří by jednou nejraději veřejně kuřáky označili písmenem K,“ uvedl v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz Jaroslav Kubera. Naráží tím na doktorku Evu Králíkovou, která vede Centrum pro závislé na tabáku.

„Pro tyto lidi je boj proti kuřákům něco jako svatá válka za lepší svět. Je naší povinností říkat nekuřákům, co je čeká, pokud uvěří této skupině fanatiků,“ dodává senátor. „Nejdřív zakážou tabák, kouření a nedělní prodej. Příště nařídí, že se lidé mohou dívat na televizi dvě hodiny denně a jak často se mohou milovat. Nakonec zničí svými předpisy celý svobodný svět."

Kubera je znám jako vášnivý kuřák, který proti podobným aktivistům už delší dobu bojuje. „Toto nebezpečí se skrývá za všemi těmi partami různých aktivistů, žabičkářů, ochránců brouků a čehokoliv,“ míní senátor a primátor Teplic.

V rozhovoru se pustil i do samotné protikuřácké kampaně, která nabádá, aby kuřáci raději přešli na speciální nikotinové žvýkačky či náplasti. „Protikuřácký byznys už dávno vytvořil samostatné průmyslové odvětví a vydělává miliardy dolarů ročně. Jde o úplně stejný kšeft, který v Česku rozjeli solární baroni s obnovitelnými zdroji,“ tvrdí Kubera.

"Kampaň proti kuřákům má svoje kořeny v tom, že prostě nekuřákům zapálená dýmka nebo cigareta smrdí. Tam je ten prapůvod. Pak jim někdo vnutil představu o tom, že když se někdo nadechne kouře, tak je to víc škodlivé než samotné kouření. Toho se pak chytli kšeftaři a výše zmínění fanatici,“ uzavírá senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…