Němcová rozhořčena: Do nějakého bahna se nenechám vtáhnout

13.05.2011 23:49

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) nehodlá nijak komentovat nové události posledních dnů, kdy se objevila další nahrávka, tentokráte z porady Věci veřejných. Šlo o nahrávku pořízenou v březnu a "na triku" ji má údajně mít Kristýna Kočí, která později skončila jak v poslaneckém klubu VV, tak i ve straně. Kočí byla tehdy nazvána dokonce pučistkou.

Němcová rozhořčena: Do nějakého bahna se nenechám vtáhnout

„Já jsem si dnes slíbila, že si nebudu kazit den a už nehodlám komentovat žádné nahrávky, které se objeví v éteru. Nehodlám cokoliv říkat naprosto neznámému člověku, který se rozhodl, že oponuje mediální prostor. Mne nezajímá, že si někdo někoho nahrává a já se do této špíny nehodlám zatáhnout," řekla v rozhovoru pro Českou televizi místopředsedkyně ODS Němcová.

Občanští demokraté budou prý celou záležitost v koalici probírat příští týden na grémiu strany." Já neležím na zpravodajských servrech a normální věc je ta, že se sejde grémium ODS a bude se o tom bavit. Nemíním nyní nabíhat na nějaké nahrávky, které nás manipulují k nějakým věcem," řekla pak ke stavu koalice.

Sledujeme téma Nahrávka VV

Je ji prý ale líto, že personální spory převažují nad prací v koalici. „Tohle mne trápí hodně a to jako každého občana," dodala.

Němcová reagovala na čerstvě zveřejněnou nahrávku z březnového jednání Věcí veřejných. Na ní se hovoří o financích uvnitř strany, o vazbě Víta Bárty na prezidenta Klause, podivných milionech poslance Michala Babáka, nebo o infiltraci do Finančně analytického úřadu (FAÚ) ministra financí Miroslava Kalouska. Neformálního šéfa strany Víta Bártu tam jeho blízcí spolupracovníci tlačí do kandidatury na šéfa strany. Oficiální předseda Radek John je totiž podle nich "rezignovanej, prázdnej" a hlasy, které straně získal ve sněmovních volbách na svou známou tvář jsou tatam. Koneckonců, jak na nahrávce trefně prohlašuje místopředsedkyně Kateřina Klasnová: "Ti, co nás volili kvůli Radkovi, těch 11 procent, už nemáme."

Související:

Zároveň Bárta v nahrávce uvedl, že má dobré vztahy s prezidentem Václavem Klausem a že on udělá, co Bárta chce.

Bárta pak v reakci na to  řekl, že byl opilý, protože společně s dalšími účastníky jednání vypil několik lahví vína. „Je mi líto, že jsem si v podroušeném stavu dovolil zveličovat svůj vztah s panem prezidentem, za což je potřeba se mu omluvit," vysvětluje Bárta. „Tipuji na deset lahví vína," dodal předseda strany VV Radek John, který na schůzce nebyl.

Navíc podle členů strany bývalá poslankyně VV Kristýna Kočí při nahrávaném jednání cíleně provokovala kolegy k tvrdým výrokům, sama prý také nahrávku pořídila. "Zneužila soukromého dýchánku u těžkého francouzského vína k tomu, aby pořídila záznam. To je důkaz toho, že šlo o řízený puč," dodal Bárta.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…