ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2018 11:35:00

Kdo nás bude léčit?

Kdo nás bude léčit?

Slovácký senátor komentuje zhoršující se dostupnost zdravotní péče na venkově

 Vláda toho dělá pramálo pro udržení dostupné zdravotní péče na venkově. Z malých obcí mizí nejen ordinace praktických lékařů, kdy dokonce i Česká lékařská komora varuje, že v brzké budoucnosti dojde k rozsáhlým výpadkům v primární péči o pacienta v důsledku stárnutí populace lékařů, ale dochází také k zániku lékáren. Ty jsou navíc často první „nárazníkovou zónou“ pro většinu pacientů a zajišťují také nezbytnou dostupnost léků např. pro starší pacienty nebo rodiny s malými dětmi.

Pokládám za velmi nešťastné, že poslední vlády zcela v tomto ohledu zaspaly a místo podpory praktických lékařů a lékáren jim pouze hází klacky pod novy v podobě elektronických receptů, EET, kontrolního hlášení DPH, apod.

Podle mnohých praktických lékařů zde chybí celá generace lékařů a jejich výpadek teď bude velmi těžce řešitelný. Vláda, ať už jakákoliv, by se měla inspirovat třeba v zahraničí a hlavně ihned a promyšleně konat. Další „vyhnívání“ tohoto problému a odkládání jeho řešení by mohlo být skutečným žonglováním se zdravím a životy všech občanů České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama