Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2016 19:44:51 - masar

K mému nekorektnímu dotazu

Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď. Ano, můj dotaz byl "nekorektní" a to zcela záměrně, protože si myslím, že klást Českou republiku za vzor řešení bezpečnostní problematiky, spojené s migrační krizí v Evropě Francii a dalším státům, které mají s islámskou migrací mnohem větší historické zkušenosti než ČR, je také podpásové a nekorektní. Přitom Vaše hodnocení "vzorné" bezpečnostní strategie ČR nevychází z ničeho jiného, než z pouhé statistiky teroristických činů, spáchaných v ČR a z počtu pravděpodobnosti, vycházející z této statistiky a relativně malého počtu migrantů v ČR, který je ovšem malý z jiného důvodu, než "nekompromisního" postoje k povinným kvótám EU, kterým se vláda ČR zaštiťuje.
Je to podobné, jako chlubit se uchem džbánu, které se, stále ještě neutrhlo, protože ten džbán není dost plný.
To jen na vysvětlenou a přeji Vám (i všem), aby se to ucho nikdy neutrhlo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2016 22:02:37 - Ing. Bohuslav Chalupa
Historické zkušenosti určitě - výsledek evidentní a tristní. Co je na tom podpásového (i vzhledem k tomu, že my přece jen máme také nějaké zkušenosti - u nás bez problémů žije cca 500 000 občanů jiných národností)? Mimochodem někdo Francii nutil do "multi kulti", někdo nutí Německo, aby migrantům vyplácelo vysoké sociální dávky a nelegální uprchlíky odmítlo umísťovat do detenčních zařízení a nesoudit je za nelegální překročení hranice....? Nicméně, a na tom s snad shodneme, věci se mají tak, jak se mají...a je to dáno mnohem větším množstvím okolností a skutečností, než jsem vyjmenoval já nebo Vy. V každém případě odmítám být v duchu Vašeho vyjádření poněkud hysterický a tragicky pesimistický. Otázka - máte nějaký podnět jak věc reálně řešit, pokud vezmete v úvahu (ne)připravenost národa, finanční prostředky které (ne)jsou reálně k dispozici, výcvik a úroveň policistů a vojáků, mezinárodní a tuzemské právo atd. atd.?Pokud jde o mne, dělám to co dělat mám, snažím se vyměnit hliněný džbán za ocelový kalich...