Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.12.2016 19:08:28 - smid

Podpora našich normálních rodin?

Vážený pane poslanče, jde prosadit jednodušší a logické řešení pro zvýšení porodnosti, asi takto.
Ten kdo vydělává a živí rodinu, by měl brát tak přídavky dle délky jeho zaměstnanosti a skutečných nákladů místa kde žije, ale jen tehdy, pokud prokáže, že pracuje nebo pracoval a odváděl po jistou minimální stanovenou dobu daně státu? Jistě namítnete, kde vzít peníze - prostě zastavit penězovody příživnickým neziskovkám, které vlastně svojí činnosti de fakto ohrožuji budoucnost státu. Dále změnou, rozumnou, snížením podpory menšinám tak, aby se jim vyplatilo pracovat, třeba jenom v úklidu okolo místa, kde bydlí. Tzn. nedat jim možnost flákat se a smát se těm, kteří denně kolem nich pospíchají ráno do práce a unavení z práce. Nezdá se Vám to nesmyslné? Nelze napsat více, pouze zkratkovitě a tedy i nepřesně, za což se předem omlouvám. Píši Vám, protože mi připadá, že jako jeden z mála poslanců umíte používat mozek i logické myšlení a moje slova nemusí zapadnout. Ing. Kovářík, Brandýs n.L.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.12.2016 18:32:12 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.Máte pravdu, jak to technicky a legislativně udělat by bylo samozřejmě ještě na diskusi s odborníky, nicméně souhlasím, dělat se s tím rozhodně něco musí.Realita je v této chvíli taková, že ve sněmovně je 200 poslanců, je zde nějaká koalice, jejíž jsme součástí s podepsanou koaliční smlouvou a programovým prohlášením vlády = přes rozdílné postoje k řadě věcí se smlouvy musí dodržovat, stejně tak jako je nutné respektovat demokratické rozhodnutí voličů, kteří určili poměry jednotlivých vizí a vlivů. Dokud doposud významné politické subjekty, zejména na levé straně spektra, budou svou politickou existencí závislé na hlasech neodůvodněně společensky a ekonomicky neproduktivních jedinců (tedy nikoliv důchodců, dětí, zdravotně postižených apod.), kterým svou pseudosociální politikou zajišťují bezpracný existenční standard, pokud se čelem nepostavíme proti nezasloužené pozitivní diskriminaci a zejména pokud toto nepochopí a svou vůli neprojeví potřebným způsobem volič - tedy, že každý občan se dostaví k volbám a zvolí - pak bohužel zůstaneme více méně v rovině teorii. Tím rozhodně neříkám, že s tím nemíním nic dělat, ale o tom, zda se věci skutečně změní, rozhodne nikoliv pár poslanců ve sněmovně, ale volič - tím že z těch "pár" bude ve sněmovně většina s patřičnou kompetencí a nezbytným politickým mandátem. S pozdravem