Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2017 8:08:45 - hostssss

Někde jsem četl snad Váš názor...

že EU se musíme pokusit změnit tak, aby byla akceptovatelná našim představám a teprve pokud zjistíme, že to nejde, můžeme mluvit o CZEXITu. Mě by zajímal časový a názorový horizont. Tedy.
V jakém časovém období se musí nic nezměnit a jaký je požadovaný a neakceptovatelný směr vývoje EU?

Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.07.2017 20:34:33 - Ing. Bohuslav Chalupa
 ... v roce 2019 jsou volby do EP - odhaduji, že by dva roky intenzivní práce v EP měly postačit k tomu (tedy 2021), aby se prosadily a provedly základní změny v personálním i organizačním vybavení orgánů EP (EK, ER) a po konkrétním získání zkušeností (jak to tam chodí), navázání kontaktů, předložení vlastních námětů a získání spojenců mít i relevantní názor na to, zda je či není EU reformovatelná - pokud se ani jedno ani druhé nepodaří, pak je to myslím jasné....Co je pro mne osobně neakceptovatelné - zejména islamizace evropského prostředí, řešení migrační krize na území Evropy a nikoli na území Afriky a Asie (souvisí i s konkretními investicemi v těchto zemích), nedostatečná ochrana Schengenského prostoru, další unifikace evropského prostředí, snaha dále likvidovat národní odlišnosti a národní suverenity (viz ambice "Kalergi"), neschopnost se postarat o civilní obranu obyvatel EU v krizových situacích, neschopnost více provázat  potřeby EU a NATO, další rozkolísání rovnováhy mezi blokem Francie a Německa o "zbytkem EU", atd.