Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.08.2015 9:59:07 - windy

psychotesty

Prošly ve straně psychotesty, které údajně mají postupovat lídři strany? A jak se na ně díváte? Mají podle vás pro soudržnost strany nějakou vypovídající hodnotu? Pan Faltýnek také tvrdí, že tak chce zabránit situacím, kdy politici hnutí hlasují jinak, než velí stranická disciplína. Je to ale podle vás v pořádku? Neměl by se politik řídit především svým svědomím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2015 19:40:54 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
O návrhu, aby exponovaní představitelé Hnutí ANO2011 absolvovali psychotesty jsem byl informován, o tom, jak předsednictvo hnutí tento návrh projednalo povědomost nemám.
Domnívám se, že způsob, jak jednotlivé politické subjekty posuzují schopnosti vlastních členů vykonávat vysoce náročné funkce, je čistě a pouze věcí těchto subjektů - pokud jsou samozřejmě dodrženy zákony naší země, respektivě MV schválené stanovy pol.subjektů.
Pokud jde o mne osobně - nemám a neměl bych problém absolvovat tento uvažovaný psychotest.

Stranická disciplína - pokud existují nějaké pochyby, pak vězte že i člen Hnutí ANO2011, politik, se řídí především svým svědomím a při posuzování různých problematik vychází především ze svých profesních a životních zkušeností (politické ve většině nemáme) - což je mimochodem často patrné při diskusích s kolegy z jiných politických subjektů, kteří jsou již po několik volebních období takříkajíc poněkud odtržení od běžné reality.
Nicméně zpět ke stranické disciplíně - k řešení eventuálních rozdílných názorů při posuzování řady problematik, se kterými se jako politici setkáváme, máme v hnutí vytvořeny určité demokratické mechanismy, které i těm, kteří se z nějakých důvodů nemohou ztotožnit s většinově, demokraticky, přijatému postupu, umožňuji své odlišné stanovisko projevit.
V tomto smyslu považuji za zkladní slušnost své kolegy nepřekvapovat a své, i odlišné, názory jim sdělovat dohodnutým způsobem a právě tam, kde jsme si pro to vytvořily ji zmíněné mechanismy.
Ať chceme nebo ne, každy z nás je dobrovolně součástí většího kolektivu lidí, politiků, kteří se přihlásili ke stejnému specifickému stylu realizování politických cílů a především ke společnému volebnímu programu.

Jinými slovy stranickou disciplínu chápu jako nutnost a návazně i za zásadní prostředek k tomu, jak dodržovat nejvyššího možného závazku, dobrovolně a společně učiněného svým spoluobčanům, což je dle mého názoru zásadně nejvyšší odpovědnost neporovnatelná s odpovědností k vlastnímu egu (v dobrém slova smyslu).

Bez jisté míry stranické disciplíny by se v parlamentu pohybovalo 200 individuí za nic a nikomu nezodpovídajích - to určitě není to, proč jste nás, zástupce jednotlivých politických subjektů, volil(i). 
........snad se mi podařilo Vám odpovědět na Vaše dotazy.

S pozdravem
B. Chalupa