Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2015 11:32:55 - Růžičková

uprchlíci na hranicicích

Dobrý den, zajímal by mě váš pohled na aktuální situaci na maďarsko-srbských hranicích a taky mě zajímal váš návrh dalšího postupu, jak situaci řešit? Nemyslím si totiž, že je tento stav dlouhodobě udržitelný a je na čase přijít s nějakým smysluplným dlouhodobým řešením. Nemyslíte? Růžičková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.09.2015 23:43:53 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Aktuální situaci na maďarsko-srbských hranicích vnímám jako problém, který je především výsledkem nekonání orgánu EU (zejména pak Německa) na jedné straně a nedodržováním mezinárodních smluv na straně druhé. Podle mého názoru Maďarsko reaguje tvrdě, ale po právu. Jestli je ona tvrdost zcela na místě, to nejsem schopen posoudit, v této chvíli mám stejné informace jako kterýkoli jiný občan ČR, tedy z medií, nicméně předpokládám, že Maďarsko reaguje odpovídajícím způsobem.
Souhlasím, že stav je dlouhodobě neudržitelný, ale jak jsem již někde konstatoval, nejsem evropským politikem. Nejbližší dny ukáží, zda EU najde způsob jak problém řešit, nicméně na řadu opatření je takříkajíc pozdě...v této souvislosti začínám mít pocit, že řada evropských politiků předpokládá, že s příchodem chladného počasí a zimy se migrační invaze sníží na únosnou (zvladatelnou) mez. Možná tomu tak skutečně bude, nicméně půjde jen o odklad problému o několik málo měsíců a s příchodem jara se problém vrátí v plné intenzitě - pokud se do té doby nezmění mezinárodní právní rámec migrační a azylové politiky a pokud se jasně a nekompromisně neuzavře vnější hranice Shengenského prostoru - samozřejmě za plného přispění všech členských státu EU, tedy i ČR.
Pokud chcete znát mé další názory, pak Vás s dovolením odkáži na svůj článek, viz odkaz níže.

S pozdravem
B. Chalupa

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/At-si-Nemecko-a-Francie-nakladaji-uprchliky-rovnou-na-africkych-brezich-kdyz-je-zvou-Neresime-osudy-jednotlivcu-ale-cilenou-invazi-uderil-tvrde-poslanec-Chalupa-399686

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE