Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2016 10:06:47 - venos

Jak to tedy je?

Dobrý den, pane poslanče, zástupci ANO i pan Babiš se českých médích na výtky na nejednotu o otázce migrace (vítačí X odpůrci) vymlouvají na pluralitu názorů a dokazují tím že nejste strana jednoho muže.
Najednou v rozhovoru pro zahraniční tisk platí že strana je Babiš. A dále p. Babiš nemá s muslimy problém a jeho názory na uzavření Schengenu a přijímání migrantů nejsou tak radikální jak o nich mluví v českých médiích.
Nezdá se Vám, že každému říká, jen to co chce slyšet?
http://zpravy.idnes.cz/strana-jsem-ja-babis-financial-times-dbo-/domaci.aspx

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2016 23:14:25 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Pan A. Babiš je, pokud jde o Hnutí ANO2011, regulérně zvoleným předsedou hnutí a samozřejmě má, pokud jde o formulování politických postojů, politických ambicí a řízení hnutí tomu odpovídající autoritu a vliv, ostatně je tomu tak i v ostatních politických subjektech. Že v Hnutí ANO2011 existuje vnitřní demokracie prokazuje pávě ona pluralita, nicméně je nutné kontstatovat, že pokud jde o náš poslanecký klub, je nás 47 a pokud 4 poslanci v této otázce zaujímají jiný postoj, nehraje to, pokud je o většinový názor, žádnou podstatnou roli a můžeme bez uzardění hovořit o tom, že v tomto kontextu je Hnutí ANO2011 konzistentní s tím, že je samozřejmé že se politické vnímání i návrhy na řešení v čase vyvíjejí v souvislosti s tím, jak se celá krize kolem migračních vln vyvíjí a eskaluje. To, že si media z oněch 47 poslanců vybírají právě a jen a pouze názory oněch 4 kolegů a zcela neobjektivně je vydávají za většinový názor hnutí, je věc medií (a nemusím dlouho přemýšlet proč tomu tak je) - asi by bylo od novinářů mnohem korektnější vždy uvést, že 43 poslanců má jednotný a v podstatě odlišný postoj od oněch několika jednotlivců - a politická síla je dána jednoduchými počyt, tedy poměrem 43:4.
Pana A. Babiše už, pokud to tak lze říci, znám 3 a půl roku a v žádném případě nemám pocit, že každému říká jen to, co ten druhý chce slyšet. Moje osobní zkušenost je opačná a jak je vidět ze současného rozložení politických sil a jejich chování, mnohým právě nevyhovuje, že říkáme věci, které se nechtějí slyšet.
S pozdravem