Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2016 20:52:52 - Elissa

A zase to přerozdělování...

Dobrý den, dnes paní Merkel oznámila, že uprchlík nemá právo vybírat si zemi kde dostane azyl. A že by měli být zaregistrováni v Řecku a následně přerozdělováni do všech zemí EU. Mluví o tom, jako o hotové věci. Paní Merkel má nějakou oficiální vládu nad celou EU? Co jí opravňuje k diktátu ostatním zemím? Pan prezident Klaus se již také vyjádřil, že je přesvědčen, že o trvalých kvótách je již rozhodnuto, jen se ještě neví, jak to lidem podat. Navíc očekává, že aby migranti byli ochotni zůstat v "přidělených" státech, sjednotí je pro ně výše sociální podpory, což bude znamenat, že jejich měsíční podpora bude o hodně převyšovat průměrný důchod a zřejmě i plat většiny pracujících v ČR. Co si o tom myslíte? Jsem přesvědčena, že to by vedlo k celostátní vzpouře, lidé si nechají líbit hodně, ale tohle už by bylo moc. Děkuji za Váš názor a přeji hezký večer. Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2016 23:38:28 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý večer.
Události posledních dní a další změna postoje paní Merkelové dokazují její naprostou bezradnost a nekompetentnost, ostatně v tom není sama, politiků a úředníků EU, kteří by zaloužili vyhodit na hodinu je v Bruselu nepočítaně. Německo svévolně a jednostranně (arogantně vůči ostatním členům evropského společenství) nejen že odmítlo plnit platné legislativní normy týkající se migrace, ale vyzvalo k jejich neplnění i ostatní členské státy a ty, které trvaly na jejich plnění, označilo za xenofoby. K diktátu Německa vůči ostatním zemím jej nic neopravňuje - nicméně pravda je taková, že využívají naší politické slabosti, nejednotnosti a svého ekonomického vlivu. Pokud jde o kvóty - vzhledem k tomu, že jsem se již i  tomuto tématu vyjadřoval několikrát - je to samozřejmě, normálním rozumem posouzeno, totální hovadina. Pokud někdo dostatne statut legálního migranta, pak mu z hlediska mezinárodního práva a vnitřních pravidel Shengenu nikdo nemůže bránit ve volném pohybu uvnitř tohoto prostoru - jinak by to bylo hrubé nezákonné omezení jeho práv (tzv. začarovaný kruh falešného humanismu a zastaralých, nevyhovujících mezinárodních legislativních norem).  
Poslanecká sněmovna a vláda odmítla trvalý relokační mechanismus, kvóty. Nevím co je kde rozhodnuto, ale pokud se vyjádřím jako člen poslaneckého klubu Hnutí ANO2011 - my jsme také rozhodnuti, a to jednoznačně nesouhlasit s kvótami.
Budu hájit zájmy nás občanů ČR, naši bezpečnost a budoucnost - bez hysterie a vyvolávání paniky, efektivně a přiměřeně situaci. Mám dvě školou povinné děti a nemám v úmyslu jim a ostaním dětem zkazit budoucnost - pokud Vám to takto stačí.....
S pozdravem