Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2016 18:23:09 - venos

Migranty z Turecka?

Dobrý den, Vážený pane poslanče, jestliže je ANO proti kvótám, co uděláte proti záměru Sobotky dovážet migranty z Turecka? Imigrační kvóty se týkají Řecka a Itálie. Nikoliv Turecka.Využijete tento fakt proti Sobotkovi?
Spojíte se s opozicí?Když i ČSSD a KDU se spojily proti Babišovi?Dovoz migrantů přece není v koaliční smlouvě, tak co tím porušíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2016 21:14:26 - Ing. Bohuslav Chalupa

Dobrý den.

Budeme argumentovat, budeme jednat a budeme se snažit přesvědčit naše politické partnery o správnosti našeho postoje a získávat pro něj potřebnou politickou podporu.

Nebudeme se vyhýbat diskusím a budeme pozorně naslouchat všem relevantním názorům, argumentům a faktům, aby náš postoj byl vždy uvážlivým odrazem aktuálního vývoje a to v kontextu s trvale se měnící situaci jak v evropském, tak i v globálním měřítku.

Domnívám se, že politicky účelově využívat něco proti někomu, účelově se spojovat, nebo se nespojovat s někým proti někomu, není to, co odpovědný přístup k řešení migrační krize vyžaduje.

Máte pravdu, „dovoz migrantů“ koaliční smlouva neobsahuje, nicméně důvod je prostý – migrační krize byla v době podpisu této smlouvy kdesi hluboko v mlze. Mám za to, že fakt, že koaliční smlouva tuto otázku neřeší, nás jako koalici nijak nevyviňuje z jejího řešení. Toto řešení nemůže být v žádném ohledu jakkoli vynucené silou, ani z jedné strany. Jde o dosažení maximálně možného konsensu – jen takovým postupem může být definovano a realizovanéo takové řešení, které bude politicky i věcně silné, stabilní a trvalé.

Pokud jde o mne, na migrační krizi, na její řešení, nahlížím především jako na bezpečnostní riziko pro Českou republiky a nás občany. Při předložení jakéhokoliv návrhu, jak migrační krizi řešit, budu důrazně a zásadně trvat na respektování maximální úrovně bezpečnostních parametrů takového řešení.

S pozdravem

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE