Exstarostka ukončila členství v ČSSD. Soud jí potvrdil trest za vydírání

26.07.2013 18:28

Bývalá starostka Štěchovic ve středních Čechách Miloslava Vlková ukončila členství v ČSSD. Odvolací soud jí totiž tento týden potvrdil podmínečný trest sedm měsíců za vydírání. Informoval o tom mluvčí středočeských sociálních demokratů Antonín Seidel.

Exstarostka ukončila členství v ČSSD. Soud jí potvrdil trest za vydírání
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Vlková členství ve straně pozastavila již po rozsudku prvoinstančního soudu, který rozhodl loni na podzim. "Sekretariát krajské organizace obdržel písemné ukončení členství Miloslavy Vlkové, a to k 18. červenci 2013. Toto rozhodnutí oceňuji. Její setrvání v krajském zastupitelstvu bude předmětem pondělního jednání klubu krajských zastupitelů ČSSD,“ uvedl předseda středočeských sociálních demokratů Miloš Petera.

Podle místopředsedy středočeské ČSSD Marcela Chládka by se situace v krajském zastupitelstvu měla řešit podle legislativních předpisů. "Počkám si na to, aby to bylo přesně podle legislativy, to znamená, jestli může nebo nemůže zůstat zastupitelem, pokud je pravomocně odsouzená podmínkou," řekl Chládek.

Podle zákona o volbách do zastupitelstev krajů zaniká zastupiteli mandát, pokud byl pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. O podmíněném trestu zákon v souvislosti se zánikem mandátu nehovoří.

Vlková podle soudu před třemi lety jako starostka Štěchovic společně s právničkou obce Lenkou Hnilicovou vydírala učitelku místní mateřské školy a současně pracovnici obecního infocentra jejími nahými fotografiemi, aby podepsala dohodu o ukončení činnosti a vzdala se i svého zaměstnání mezi dětmi. Ženy se hájily tím, že dohoda o ukončení poměru byla podepsána dobrovolně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…