Média „debilizují“ národ. KSČM má budoucnost, říká Dolejš

20.01.2013 13:57

Poslanec KSČM Jiří Dolejš odpovídá čtenáři ParlamentníchListů.cz. Je podle něj nutné znovu uchopit pojmy jako je socialismus a lidé se nesmějí poddávat vlivu reklamy a médií.

Média „debilizují“ národ. KSČM má budoucnost, říká Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„Rehabilitace a nové uchopení některých pojmů (jako např. socialismus) je určitě důležité a po velké diskreditaci před rokem 1989 je to běh na dlouhou trať,“ píše Dolejš. Komunisté podle něj nesmějí čekat na to, že lidé časem zapomenou na fakt, že minulý režim zkrachoval.

„Vliv médií a reklamy je masový a ve své pokleslé formě vede k "debilizaci", které se nesmíme poddávat.  Aktivní komunikační strategie může měnit zakořeněné stereotypy v myšlení - ovšem nesmí být provázena rozporem slov a činů. jako např. mluvit o nové budoucnosti, ale uvažovat a mluvit podle staré minulosti.  To vzhledem k přestárlosti KSČM není jednoduché. Myšlení také bolí, ale lidi tomu třeba neustále učit,“ říká poslanec.

Podle komunisty se nesmí spoléhat na idealistickou osvětu. „Ideje odtržené od reality netáhnou, i kdyby byly servírovány geniálním marketingem. Pozornost je třeba věnovat i materiálním podmínkám našeho života, kritické reflexi dnešních problémů a tvorbě racionálních projektů řešení,“ dodává Dolejš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…