Už to leze: Nagyová prý chtěla Nečasův rozvod. Sledovala i řidiče

14.06.2013 15:25

Z policejního dokumentu o důvodech zahájení trestního stíhání proti pravé ruce premiéra Petra Nečase Janě Nagyové se lze mimo jiné dočíst, že Nagyová na ministerského předsedu tlačila, aby se rozvedl se svojí ženou Radkou.

Už to leze: Nagyová prý chtěla Nečasův rozvod. Sledovala i řidiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas

Z dokumentu, který se podařilo získat týdeníku Euro a serveru E15.cz je prý zřejmé, jak celá kauza, jejíž vyšetřování je založeno na odposleších telefonů, vznikla. Z textu vyplývá, že Nagyová řešila sledování Radky Nečasové a svých dvou podřízených. Jedním z nich byl i řidič Úřadu vlády Jiří Pertl. Kromě toho je prý patrný i charakter jejího vztahu k premiéru. Již delší dobu se spekuluje o tom, že jejich vztah není ryze pracovní.

Celé policejní usnesení ZDE

Policie tvrdí, že si Nagyová sledování objednala u Vojenského zpravodajství z osobních důvodů. Byla obviněna z organizátorství trestného činu, zneužití pravomoci úřední osoby a také z podplácení, za což jí hrozí trest odnětí svobody ve výši až 5 let.

Chtěla, aby se rozvedl

Podle odposlechů prý Nagyová na Nečase tlačila, aby se rozvedl. "Za motiv jednání je považována snaha Nagyové zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s premiérem, k čemuž mohlo přispět zjištění, že řidič Nagyové Jiří Pertl často se služebním vozidlem přijíždí k budově Úřadu vlády (Hrzánskému paláci), momentálnímu bydlišti předsedy vlády, a dále zabránit spekulacím o majetkových poměrech Jany Nagyové," cituje E15.cz policejní dokument.

Ze sledování Nečasovy manželky viní policie také bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka, jeho nástupce Milana Kovandu a dalšího zpravodajce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…