Třicítka aktivistů vykoupala ve Vltavě figurínu politika

15.05.2010 15:01

Iniciativa Vyměňte politiky demonstrovala před Národním divadlem v Praze. Na topení politika ve Vltavě se přišlo podívat necelých třicet lidí. Počítali jsme s tím, tvrdí organizátoři.

Třicítka aktivistů vykoupala ve Vltavě figurínu politika

Lidé projíždějící okolo Národního divadla v sobotu dopoledne mohli spatřit několik transparentů s logem iniciativy Vyměňte politiky. K té se během několika dní přidala řada známých osobností jako například zpěváci Aneta Langerová nebo Dan Bárta. Občany ale akce na nábřeží příliš nepřilákala.

"Počítali jsme s tím, že v sobotu dopoledne moc lidí nepřijde. Nám ale nešlo o nějakou ukázku síly, aby se tu sešla nějaká demonstrace. Chceme ukázat na známých místech v Praze, na pozadí Hradčan, to co ukázat chceme. Naši fanoušci ocení fotky a videa na Facebooku," řekl Parlamentním Listům organizátor akce David Seibert.

Akce až do voleb

Lidé z iniciativy v podobných akcích chtějí pokračovat až do voleb. "Neřeknu vám ale kdy a kde, ty happeningy plánujeme s malým časovým předstihem i s ohledem na nevyzpytatelné počasí," doplnil Seibert.

Hlavním bodem celé akce bylo topení politika. Figurína v životní velikosti, s kapsami nacpanými napodobeninami pětitisícových bankovek, se ve studené vltavské vodě vykoupala krátce po jedenácté hodině dopolední.

Asistovalo jí deset potápěčů, kteří jí pak donesli zpět před Národní divadlo. Ostatní příznivci iniciativy pak na mostě Legií rozvinuli obří transparent, který ve větru muselo obsluhovat devět lidí.

Krátce po půl dvanácté se účastníci happeningu začali pomalu rozcházet.

Iniciativa Vyměňte politiky se podle Davida Seiberta rozběhla už před dvěma měsíci. "Pracuje na tom padesát lidí tady v Praze a čtyři stovky dalších po celé ČR."

"Pak nám hodně pomáhají naši příznivci. Náklady jdou do desetitisíců korun, což hradíme ze svého, dost pomohou kamarádi, kteří ve svých firmách vyrábějí propagační materiály. Největší investice je ale náš čas, pracujeme hlavně v noci," uvedl pro Parlamentní Listy Seibert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…