Štěpán Mareš: Nad anonymními vzkazy se bavím. Kreslit nepřestanu

26.05.2010 15:16

Kreslíř Štěpán Mareš v úterý pro ParlamentníListy.cz řekl, že je mu už dlouho vyhrožováno fyzickou likvidací. "To je roky. Teď mám třeba tři, pět, sedm dnů klid, ale jinak je to pořád."

Štěpán Mareš: Nad anonymními vzkazy se bavím. Kreslit nepřestanu

Kreslíř Štepán Mareš reaguje na diskuzi čtenářů ParlamentníchListů.cz. Ti vášnivě debatují pod článkem Čelím výhrůžkám, že mě rozsekají a rozřežou, který v úterý přinesl server ParlamentniListy.cz.

"Před dvěma měsíci jsem dostával až dvě stě mailů měsíčně," řekl ParlamentnímListům.cz Štěpán Mareš. "Není příjemné číst, že vás někdo rozřeže a rozseká a následuje sled nejodpornějších nadávek," přiblížil obsah anonymních e-mailů ve své schránce.

Do redakce ParlamentníchListů.cz po uveřejnění článku dorazily stovky reakcí, v nichž čtenáři kresby Štěpána Mareše hájí a podporují.

Kde to žijeme?

"Snad ho nikdy nic nezlomí, přeci není možné, aby někdo v roce 2010 vyhrožoval za kreslené vtipy jejich autorům, kde to žijeme," napsal Karel Vladyka.

"Já čtu časopis Reflex roky jenom díky Zelenému Raulovi, ten kdyby skončil, tak s ním padá taky časopis samotný," domnívá se pisatelka Iva. "Mareš to má těžký, protože se nesmí s nikým párat. Popřál bych mu pevný nervy a silný odhodlání," komentoval aktuální dění „důchodce" Václav Novák.

Karikaturista Mareš je nejznámější právě díky komiksu Zelený Raoul, který vychází na stránkách týdeníku Reflex od roku 1995. Tvrdí, že nejvíce stížností od karikovaných politiků přichází od ČSSD, kdy v jejím čele stojí Jiří Paroubek. Šéf PR oddělení sociální demokracie Petr Dimun to však pro ParlamentníListy.cz rezolutně popřel.

"Asi za ním přijedu a zakroutím mu ruku, aby nemohl kreslit. To mu vzkažte," s nadsázkou okomentoval Marešovy výroky Dimun.

Nepřestávejte malovat, vzkázali čtenáři

ParlamentníListy.cz Štěpána Mareše o vlně kladných reakcí informovaly. "To jste mě moc potěšili. I když je internet vhodný hlavně pro anonymy, jsem hrozně rád, že chodí taky něco pozitivního."

Jako poděkování pak známý kreslíř přidal obrázek a vzkaz věnovaný všem, kterým se jeho díla líbí.

Více:




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…