Janečkova restrukturalizace: Fričová skončí ve vedení ČT

10.07.2010 8:05

Chystané změny v České televizi by se měly dotknout i personálního obsazení. Každému ze čtyř programů bude šéfovat jeden ředitel "kanálník". Skončit by měla současná programová ředitelka Kateřina Fričová.

Janečkova restrukturalizace: Fričová skončí ve vedení ČT

Generální ředitel České televize Jiří Janeček má 14. července představit restrukturalizaci televize Radě ČT. ParlamentnímListům.cz to potvrdila místopředsedkyně rady Helena Fibingerová.

„Proces restrukturalizace nám byl oznámen Janečkem. Zatím mám jen dílčí informace," uvedla Fibingerová.

Potvrdila informace, že každý program by měl mít do budoucna vlastního ředitele. Pracovníci České televize jim již nyní neformálně říkají kanálníci. Nad nimi by měl být ještě superkanálník.

„Každému programu bude šéfovat jeden ředitel. A bude se tlačit na to, aby to dělalo méně lidí," dodala radní Fibingerová.

Fibingerová vysvětlila, že není možné počítat se zvýšením koncesionářských poplatků a proto se bude muset šetřit uvnitř televize.

Mluvčí ČT Ladislav Šticha ParlamentnímListům.cz potvrdil, že Janeček uspořádá 14. července seminář pro radní, kde je se svými plány seznámí. Podrobnosti ale neví. „ S těmi informacemi se seznámím až na jednání," vysvětlil.

Předseda rady ČT Jiří Baumruk z dovolené redakci vzkázal, že zatím podrobnosti nezná.

Fričová skončí, jiní zůstanou

Podle informací důvěryhodného zdroje z blízkosti ředitele Janečka by měla ve vedení skončit současná programová ředitelka České televize Kateřina Fričová. Ta má nyní za úkol reformovat program ČT 2, jehož sledovanost dlouhodobě klesá. Fričovou by mohl nahradit dosavadní personální ředitel Jan Mrzena.

„Počítám samozřejmě i s personálními změnami. Konec konců, když bude mít každý program svého šéfa, tak je to logické. Změny samozřejmě oznámím vždy nejprve Radě ČT," uvedl pro ParlamentniListy.cz Janeček.

„Budou to někteří lidé, kteří již na těch postech jsou," řekla k možnému personálnímu obsazení jednotlivých šéfů kanálů Fibingerová.

Zpravodajský kanál ČT 24 by i nadále mohl vést Milan Fridrich, hovoří se i o Romanu Bradáčovi. Sportovnímu kanálu zřejmě bude šéfovat Jiří Ponikelský, který je nyní manažerem ČT 4 Sport. Restrukturalizaci ČT 1 nyní vede Radan Dolejš. Novými formáty v ČT byla již v březnu pověřena Andrea Majstrovičová.

Podle Fibingerové budou ale změny v televizi nabíhat postupně, hlavní pak od nového roku.

Související:
Manažeři ČT předložili své restrukturalizační plány

Hájek se opřel do ČT a Moravce, Janeček ho pozval k sobě
ČT šetřila. Janeček dostane 700 tisíc odměnu
Restrukturalizace v ČT: Fridricha, Fričovou a Černého doplní Dolejš

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…