Nový svědek v případu Kajínek chce anonymitu

20.08.2010 7:08

Bývalý pracovník policejního útvaru má důkazy o tom, že z dvojnásobné vraždy podnikatele Štefana Jandy a jeho osobního strážce Juliána Pokoše, je Kajínek odsouzen neprávem. Do vraždy byli zapleteni policisté.

Nový svědek  v případu Kajínek chce anonymitu
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Čtyřicetiletý muž, jehož svědectví hází na případ Kajínek nové světlo, chce být v anonymitě. "Z inspekce mi slíbili, že mě nikdo nenajde. Jestli mě objeví i ti, proti kterým bych mohl svědčit, tak létám v pěkném průseru," řekl muž deníku Právo a nervózně si zapálil cigaretu.

Za pár minut zvedl mobil a zavolal detektivovi z policejní inspekce, který má jeho případ na starosti. "Tak mě našli novináři," začal vyčítavě. Po chvíli zaznělo ze sluchátka: "Nekomunikovat s novináři. Příští týden se vám ozveme a domluvíme další postup."

Svědek měl v té době odposlouchávat podnikatele Antonína Vlasáka. Vlasák byl podezřelý z objednání Jandovy vraždy, ale o Kajínkovi tam prý nepadlo ani slovo. 

Ministr vnitra Radek John opakovaně vyzýval tohoto svědka k tomu, aby začal mluvit. Svědek se brání tím, že od policejní inpekce nedostal ještě žádný pokyn mluvit. Prý dal policii tipy, kde zajistit důkazy, ale jak sám říká, je problém v tom, že se po pěti letech skartovaly. 

"Jsem přesvědčen, že to byl někdo z těch policajtů, kdo vraždil. V té době prakticky nemohlo dojít k tomu, že by odsoudili policajta. To bylo prostě nemyslitelné," říká neznámý muž na nahrávce, který zveřejnil minulý týden na svém webu týdeník Reflex. 

Na otázku deníku Právo, zda-li na té nahrávce je sám svědek, neodpověděl. Druhým dechem ale dodal: "Já jsem dal více méně jen popud k tomu, aby se v tom začal někdo rýpat."

Svědek byl také v kontaktu s obhájkyní Kajínka Klárou Slámovou. Několikrát si prý volali, ale když mělo dojít ke schůzce, svědek s obavami z toho vycouval.

Související články:

Kajínek nevraždil. Inspekce případ znovu otevřela

John už ví, jak pomůže Kajínkovi. Slámová i režisér doufají

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…