Internet nezapomíná: John bez pistole s Bartošovou v mini

23.08.2010 5:55

VIDEO Na internetu se objevila sedmiminutová scénka z jedenáct let staré estrády televize Nova. Jejími hlavními aktéry jsou předseda Věcí veřejných Radek John a zpěvačka Iveta Bartošová.

Internet nezapomíná: John bez pistole s Bartošovou v mini

"Televizní publicisté se musí zabývat velice ožehavými tématy," říká u stolku s lahvemi vína stojící Iveta Bartošová. "Pak se ale sami ocitají v nebezpečí - jako nepohodlné osoby, které toho příliš mnoho vědí." Tak známá celebrita vítala Radka Johna, coby jednu z nejpopulárnějších tváří televize Nova. Jejich vzájemnou scénku přinášíme v následujícím přepisu.


IVETA BARTOŠOVÁ: Chtěla bych se vás zeptat, nosíte u sebe zbraň?

RADEK JOHN: Iveto, přesvědčte se. (ZVEDÁ RUCE)

IVETA BARTOŠOVÁ: No... Počkejte, to vás mám jako prošacovat?

RADEK JOHN: Jedině tak se dá přesvědčit.

IVETA BARTOŠOVÁ: Já ale nevím, kde se taková zbraň nosí. (SMÍCH V PUBLIKU)

RADEK JOHN: To musíte vzít z gruntu. (SMÍCH) Tak do toho.

IVETA BARTOŠOVÁ: Dobře. (SAHÁ JOHNOVI NA RAMENA) Tady ne. (SAHÁ NA HRUĎ) Tady taky ne. (BARTOŠOVÁ SI KLEKÁ A PROHMATÁVÁ KALHOTY U KOLEN, NIC NENACHÁZÍ).

RADEK JOHN: Tak. Teď jste si zkontrolovala místa, kde se zbraně většinou nenosí. (SMÍCH)


Zbylá část pořadu se nese v duchu oblíbeného koníčka Radka Johna, jímž je degustace vín. Iveta Bartošová před tehdejšího šéfa publicistického pořadu Na vlastní oči staví několik lahví, které následně ochutnávají, a John říká, o jakou odrůdu by se mohlo jednat.

Díky za video, napsal fanoušek

Jelikož se jedenáct let staré video objevilo na internetu teprve nedávno, vidělo jej pouhých několik set diváků. "Ivetka s krásným výstřihem plus Radeček-chodící znalec vín. Tentokrát beze zbraně. Už tenkrát sbíral fakta. Nyní coby ministr. Dík za video!" uvedl jeden z nich.

ParlamentníListy.cz ovšem zajímalo, zdali ministr vnitra právě v roli baviče nemůže odradit některé voliče anebo ztratit respekt u policejních složek. Pro zajímavost - letošní prvovoliči totiž v době vzniku tohoto videa chodili do druhé či třetí třídy a bylo jim sedm let.

"Víte, chování pana Johna v estrádních pořadech podle mého názoru nemá žádný dehonestující vliv na policisty, jsme takový veselý národ, kteří se spíš nad takovouto záležitostí pousměje, než pohorší," uvedl pro ParlamentníListy.cz mediální odborník Karel Hvížďala.

"U těch prvovoličů to vnímám stejně, v cizině by to bylo asi něco jiného, tam se ale reportér nemůže stát ministrem vnitra," dodal.

Redakce se chtěla zeptat také Radka Johna a zpěvačky Ivety Bartošové. John však na dotaz nereagoval a Iveta Bartošová nezvedala telefon.

V roce 1994 se Radek John díky hlasům televizních diváků umístil v anketě TýTý na druhém místě v kategorii moderátor publicistických pořadů. O rok později již tuto kategorii vyhrál, získal současně i hlasy v kategorii moderátor magazínu a stal se tak absolutním vítězem ročníku 1995. V kategorii moderátor publicistických pořadů zvítězil i v letech 1996-2002, 2005 a 2006.

Johnova oblíbenost neklesá

V červnu 2009 se stal předsedou politické strany Věci veřejné, pod jejíž hlavičkou získal v letošních sněmovních volbách 13 841 hlasů, absolutně nejvíc z celé pražské kandidátky. Vedle funkce ministra vnitra hodlá v říjnových komunálních volbách kandidovat také na radnici městské části Prahy 5.

Na začátku července byl podle šetření agentury STEM nejpopulárnějším politikem. Druhou a třetí příčku získali Karel Schwarzenberg a Bohuslav Sobotka. Stejně oblíbený mezi voliči však byl John i před volbami do Poslanecké sněmovny.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…