Ať mi neskáče do řeči, okřikl Kalousek Moravce, aby okřikl Sobotku

29.08.2010 14:15

Nedělní Otázky Václava Moravce se zvrhly v hádku v momentě, kdy ministr financí Miroslav Kalousek začal hájit plošné škrty tarifů.

Ať mi neskáče do řeči, okřikl Kalousek Moravce, aby okřikl Sobotku

Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka vyjmenovával škodlivost a nesmyslnost plánovaných plošných škrtů v tarifech. Kalousek chtěl kontrovat. Sdělil, že se Sobotka mýlí, a chtěl pokračovat. V tom momentu pocítil i šéf socialistů potřebu věc komentovat.

"Neskákejte mi do řeči, já vám do ní taky neskáču," upozornil Kalousek Sobotku a jal se vysvětlovat, kterak jsou v současnosti úředníci placeni lépe, když v daném úřadu setrvávají dlouho. To je podle něj nesmysl.

Sobotka se opět neudržel. "Neskákejte mi do řeči," okřikl ho ministr znovu a pro jistotu okřikl i moderátora. "Pane redaktore, ať mi neskáče do řeči. Slušní lidé si do řeči neskáčí." Moravec se jen nepřítomně díval do stolu.

Lépe špičkový výkon než starý pracovník

"Nikdo nemluvil o plošných škrtech," ohradil se Kalousek. "Ruší se ty bonusy za dobu. Ty případy, kdy máte za stejný výkon víc peněz, protože to děláte déle."

Vidí to prý i na svém úřadu. "Ten úřad stárne, tudíž se i zdražuje, ačkoli neposkytuje žádný lepší výkon. A to si přeci lidé raději připlatí za špičkový výkon, než aby platili pracovníka, protože je ve funkci dlouho," vysvětlil.

A konečně se dostala řada i na Sobotku: "V plošném snižování tarifů chybí motivace. Jaká je to motivace úředníka, který se snaží..." "Pokud se snaží, tak přeci dostane peníze," skočil mu do řeči naopak Kalousek. Neustálé obhajoby nepopulárních škrtů ho už, zdá se, opravdu unavují.

Čtěte:

Na premiéra si nestěžuji, svěřil Moravcovi Kalousek. S úsměvem

Typicky ustrašený Nečas. Vládne Kalousek, směje se ČSSD

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…