Palas: Vydělal jsem dvacet milionů. Moje žena výrazně víc

09.09.2010 13:13

Zuby nehty se bránil hejtman Palas v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ, aby odkryl z jakých příjmů financuje stavbu penzionu v Ludvíkově na Bruntálsku, jehož cenu odhadují odborníci na dvacet milionů.

Palas: Vydělal jsem dvacet milionů. Moje žena výrazně víc

Moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas staví v Ludvíkově na Bruntálsku penzion, která může mít podle hrubého odhadu odborníků cenu kolem dvaceti milionů. „Za posledních dvacet let jsem měl slušný příjem. Moje žena je stomatoložka, která provozuje dvě zubní ordinace a zaměstnává včetně sebe tři stomatology, takže vydělává víc než já. Tudíž my jsme si na to vydělali," uvedl Palas pro on-line deník TÝDEN.CZ.

Jako hejtman bere 93 tisíc korun hrubého měsíčně a kolik si vydělává jeho paní, je podle Palase jen její věc. „Já nebudu zveřejňovat příjem mojí ženy. Já jsem v posledních dvaceti letech dvacet milionů vydělal. A pokud já jsem vydělal dvacet milionů, tak moje žena vydělala výrazně, ale výrazně víc. Nemám důvod se o tom s kterýmkoli novinářem bavit, když jsme si na to vydělali," tvrdil Palas.

Před osmi lety přiznával na účtě jen 200 tisíc korun

Popřel také, že by si na pořízení stavby vzal úvěr nebo hypotéku, a odmítl doložit, zda si s manželkou na ni skutečně vydělali. „Já nejsem v roli pana Ambrozka, jehož manželka je deset let na mateřské dovolené. Mně je téměř šedesát let a já jsem si na to se svojí ženou vydělal," stál si moravskoslezský hejtman neoblomně na svém.

Přiznal jen, že si na všechno dělá výběrová řízení, aby konečnou cenu, co nejvíce minimalizoval. Naopak odmítl odpovědět, o kolik převyšuje příjem jeho manželky běžný příjem zubních lékařů, který se pohybuje kolem 40 tisíc korun měsíčně. Nereagoval ani na dotaz, jak si pomohl k takovým penězům, když před osmi lety přiznával na účtu jen 200 tisíc korun, stejně jako na to, zda použil na financování i vyplácené náhrady, nebo co dělal v letech 2005 až 2008, kdy nepůsobil v politice.

K věci:

Hejtman Palas staví za zhruba 20 milionů korun. Penzion 

Palas neodpovídá. Prý staví za víc, než uspořil 

Nimrod Palas se chce přes zvěřinové recepty dostat do Senátu 

Foto: kr-moravskoslezsky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…