Spokojený Paroubek: Exšéf NATO mi dal zapravdu

14.09.2010 17:19

Bývalý předseda ČSSD Paroubek dává na Facebooku najevo radost nad tím, že bývalý generální tajemník NATO Robertson uvedl pro MF Dnes, že varoval české politiky Topolánka a Vondru před podezřelým nákupem Pandurů.

Spokojený Paroubek: Exšéf NATO mi dal zapravdu

Nahrávkou na smeč pro bývalého předsedu ČSSD Jiřího Paroubka je prohlášení bývalého generálního tajemníka NATO George Robertsona exkluzívně pro MF Dnes, že na přelomu let 2007 a 2008 varoval české politiky, konkrétně Mirka Topolánka a Alexandra Vondru, na podezřelý charakter nákupu pandurů, jakož i na to, jak vážně to poškozuje reputaci České republiky.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE

„Zpětně doufám, že si každý uvědomí, proč musela padnout Topolánkova vláda, byť během českého předsednictví. Těžko šlo nadále exportovat tuhle českou korupční ostudu. To jen česká média a politici a část české veřejnosti podlehla mýtu o Topolánkově vládě, co nedělá v zahraničí ostudu. Snad to bude poučení pro příště," píše Paroubek na Facebooku.

Pro pokrytce z MFD musí být Robertsonovo vyjádření políčkem

„Chce-li být MF Dnes důvěryhodná, nemůže dnes na jedné straně psát, že musíme brát slova G. Robertsona ve vztahu k podezřením na adresu Topolánka a Bartáka vážně, protože je mj. uznávaným bojovníkem proti korupci, který přednáší i na půdě Transparency International, a na straně druhé pominout, že Robertson ocenil způsob, jakým vláda pod mým vedením postupovala při výběrovém řízení na Pandury v roce 2006," naráží bývalý šéf ČSSD na to, že část dopisu, v němž se o něm Robertson pochvalně vyjádřil, deník nezveřejnil.

To pokládá za skandální, pokrytecké a nečestné. „Chápu, že s ohledem na to, jaké absurdní divadlo MFD předváděla okolo této věci vůči mé osobě před volbami, musí být pro ni vyjádření G. Robertsona políčkem, na který se bude snažit raději zapomenout. A nepřipomínat jej. Doufám, že v této selektivní anamnéze zůstane z českých médií sama," přeje si Paroubek.

K věci:

Robertson: Topolánek s Vondrou věděli o machinacích kolem pandurů 

Paroubek to schytal, když prohlásil: TOP 09 je strana zlodějů 

Paroubek: Dienstbiere juniore, okřikovat se nenechám 

Foto: Facebook

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…