Advokát Hrádela útočí znovu na post děkana plzeňských práv

16.09.2010 17:37

Pražský advokát Karol Hrádela bude znovu kandidovat na děkana plzeňské právnické fakulty. Na tuto funkci už přitom zaútočí podruhé. Svou nominaci Hrádela potvrdil ParlamentnímListům.cz.

Advokát Hrádela útočí znovu na post děkana plzeňských práv

Zatím jediným oficiálně známým kandidátem na děkana je první proděkan fakulty Karel Eliáš.

Hrádela už jednou na děkana v Plzni kandidoval. Ve volbě loni 2. listopadu ho ale porazil současný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Hrádela pak jeho volbu neúspěšně napadl u soudu.

Nominace na funkci děkana fakulta přijímá do 24. září. Volba se má uskutečnit v polovině října.

Oslovili mne studenti

"Jako minule, tak i teď, mě oslovili studenti. Již jsem podepsal přihlášku, mám z doslechu, že byla na fakultě přijata, ale jestli je to pravda, tak to v tuto chvíli nevím," řekl ParlamentnímListům.cz Hrádela s tím, že bude záležet i na tom, kdo budou případně další kandidáti.

"Studentům jsem ale řekl, že budu kandidovat jen za předpokladu, že nebude mým navrhovatelem nikdo, kdo je ve spojení se stávajícím, anebo bývalým vedením fakulty," dodal Hrádela.  

Hrádela s kapříky u soudu uspěl

Hrádela je známý pražský advokát. Proslul kreativní obhajobou rozhodčího Václava Zejdy ve fotbalovém korupčním skandálu. Policie tehdy obvinila funkcionáře několika klubů, že upláceli rozhodčí. Ti pak zápasy ovlivňovali ve prospěch jejich týmů. Stěžejním důkazem byly odposlechy, které později prosluly jako čeští kapříci.

„Pepovi dej deset ryb, dědkovi dvacet a Bobovi, ten má rozvětvenou rodinu, třicet ryb," znělo například v telefonické domluvě před prvoligovým zápasem Opava - Olomouc. Zpočátku vše vypadalo jasně. Policie měla důkazy, známý advokát Tomáš Sokol je zpochybňoval tím, že odposlechy byly nelegální.

Pak do toho vstoupil nynější kandidát na děkana Hrádela. U soudu nakonec vtipně argumentoval obhajobou, že kapříci" z policejních odposlechů nejsou žádné tisícikoruny, jak tvrdí detektivové, ale skutečné ryby. "Z pěti žalob bylo ve třech případech úplné zproštěni obžaloby," dodal k tomu pro ParlamentníListy Hrádela.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…