Pospíšil v Plzni končí. Na děkana doporučuje experta Eliáše

28.07.2010 13:18

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) předá v pátek rektorovi Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) rezignační dopis. V dopise Pospíšil ukončí své působení na plzeňské právnické fakultě ve funkci děkana.

Pospíšil v Plzni končí. Na děkana doporučuje experta Eliáše

Pospíšil byl pověřen vedením plzeňských práv loni v září, v listopadu byl zvolen děkanem. Tehdy měl skandály poznamenanou fakultu vyvést z nejhoršího a znovu zajistit její normální vysokoškolské fungování. 

Ministr v té době upozornil, že ve škole nezůstane po celé funkční období, že setrvá pouze po dobu reforem. Na místo nového děkana Pospíšil doporučuje současného proděkana fakulty Karla Eliáše.

Uznávaný právní expert Eliáš povede fakultu až do voleb nového děkana. Pospíšil agentuře ČTK sdělil, že chce na právech dále působit na částečný úvazek jako učitel.

Hrádela hodlá znovu kandidovat

O místo děkana plzeňské právnické fakulty by se podle některých informací mohl ucházet i pražský advokát Karol Hrádela. Ten už na podzim neúspěšně kandidovat právě proti Pospíšilovi. 

Ministr spravedlnosti tehdy však získal 11 z možných 18 hlasů, kdežto Hrádela získal na svou stranu pouhých šest. Hrádela argumentuje tím, že má podporu studentů.

"Jako minule tak i teď mě už oslovili studenti. Zatím to ale nemám rozmyšleno. Až to bude vyhlášeno, začnu o tom reálně uvažovat," řekl Hrádela s tím, že bude záležet i na tom, kdo budou případně další kandidáti.

"Pokud to bude někdo kvalitní, nemohu vyloučit, že bych ani nekandidoval," dodal. 

Nového děkana by měl akademický senát volit v září. 


Čtěte také:

 
Foto: ods.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…