Škromach je prý ostuda národa. Vím, kdo to šíří, říká poslanec

04.10.2010 14:17

Zdeněk Škromach je facebookovým nadšencem. Nedávno se však na jeho oblíbeném médiu zformovala skupina s názvem "Zdeněk Škromach do senátu nepatří". Bodrý sociálně-demokratický politik z jihu Moravy se však příliš obávat nemusí. Skupina jeho odpůrců na Facebooku má 266 členů, zatímco Škromach má na svém profilu přátel více než desetinásobek.

Škromach je prý ostuda národa. Vím, kdo to šíří, říká poslanec

Lidé vystupující proti bývalém ministru práce a sociálních věcí se charakterizují takto: "Skupina proti úspěchu páně Škromacha při kandidatuře do Senátu Parlamentu České republiky. Do senátu tento "expert" nepatří, protože je ostudou naší společnost i národa, to co již napáchal úplně stačí. Prostě dost pane "socane"!"

Koho nešpiní, je mrtvola

Členem je například poslanec ODS za Zlínsko Tomáš Úlehla, tedy volební soupeř Škromacha v letošních sněmovních volbách. Dále také senátor ODS Pavel Čáslava či další člen ODS, bývalý poslanec Libor Nowak. „Asi tam bude ještě Radek Velička, ne?" reagoval Škromach pro ParlamentníListy.cz.



„To je určitě zakladatel skupiny. Já jsem si té skupiny na  Facebooku  všiml, ale nijak se tím moc nevzrušuji, spíš se tomu směju. Navíc si říkám, že když se do mě někdo pouští a napadá mě, tak je to dobré. Určitě to vyjadřuje, že jsem pro své oponenty něčím nebezpečný. Pokud by mě nebrali vážně, tak mě nebudou špinit. Kdyby na mě nikdo nekydal špínu, tak jsem politická mrtvola. A já se v těch bahnitých vodách pochybuji už dost dlouho, abych to věděl," směje se Škromach, který své nepřátele očividně zná. Ostravský občanský demokrat Velička totiž správcem skupiny skutečně je.

K tématu:
To, co předvádí Škromach na Facebooku, je neskutečné, říká odborník

Paroubkovi konkurovat nebude

Škromach sám má na Facebooku téměř tři tisíce přátel. „Je to pro mě skvělý způsob komunikace s voliči a s lidmi vůbec. Díky tomu člověk pozná názory mnoha lidí na všechny otázky života a nejen politiky," tvrdí politik. O tom, že by si založil vlastní internetový časopis jako expředseda strany Jiří Paroubek, však neuvažuje. „Já myslím, že stačí, když má časopis strana centrálně. Taky nejsem zase tak veliký psavec, i když vy tvrdíte, že jsem nejaktivnější komentátor všeho možného," prohlašuje Škromach.

Kandidát na senátora ani nepředpokládá, že by v budoucnu přispíval do Paroubkova magazínu Vaše věc. „Já už mám dost svých tradičních míst, kde se vyjadřuji. Kromě Facebooku jsou to i ParlamentníListy.cz. Jirka má určitě dostatek svých vlastních spolupracovníků, kteří budou do jeho časopisu přispívat," vysvětluje.

Zdeněk Škromach kandiduje do Senátu za volební obvod č. 79 - Hodonín. Ve volbách bude soupeřit například se současnou senátorkou za ODS Alenou Venhodovou. Ta se na souboj s těžkou váhou sociální demokracie těší - již dříve přiznala, že se Škromachem jí pojí například i láska k vínu.

Čtěte také:
Paroubek ještě zdaleka neodešel. Má ambice, upozorňuje Škromach

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…