Paroubek zprovoznil své médium útokem na VV

05.10.2010 11:36

„Strana, jako je sociální demokracie, nemůže spolupracovat s politickou odnoží detektivní agentury,“ vysvětlil exšéf ČSSD Paroubek, proč prý po sněmovních volbách odmítl vyjednávat s Věcmi veřejnými.

Paroubek zprovoznil své médium útokem na VV

Jiří Paroubek publikoval článek na svém novém webu vasevec.cz, ze kterého hodlá vybudovat levicovou protiváhu údajně pravicových médií. V příspěvku expředseda sociální demokracie komentuje kauzu týkající se agentury ABL, která měla před časem sledovat politiky z Prahy 11.

Podle Paroubkova dřívějšího vyjádření mají čtenáři současnou podobu webu vasevec.cz považovat za zkušební. Expředseda sociální demokracie chce zatím jen testovat redakční systém a technické zázemí svého internetového dítěte. (Více ZDE)
Po "zahřívacím" textu, kterým Paroubek 1. října web uvedl a představil, je dnešní příspěvek prvním textem publikovaným na nové komunikační platformě poslance ČSSD.

Kmentovsko-langerovská provokace

Paroubek hned na začátku celý skandál označil za „vykonstruovanou kmentovsko-langerovskou provokaci". Dodal, že doposud pouze nechápal, komu tato kampaň pomáhá. Pak ale viděl interview s Radkem Johnem (VV) odvysílané televizí Z1.

„Pokleslý způsob argumentace a bombastické tvrzení, že (zřejmě) lobby ve stavebnictví vypsala odměnu 50 milionů korun na zkompromitování ministra Bárty," napsal Paroubek. Ministr dopravy Vít Bárta, který se v současné době snaží získat od stavebních firem maximální slevu z cen státních zakázek, totiž zmíněnou agenturu ABL dříve vlastnil.

John jen tak plácá

Jiří Paroubek ale spekulace o zapojení stavebních společností označil za nepodloženou spekulaci a pozastavil se nad tím, že novináři nechtějí po Johnovi důkazy jeho skandálních slov. Nepravdivými výroky v televizi pak prý tento ministr snižuje důstojnost svého úřadu.

O několik řádků dál se ale bývalý šéf sociální demokracie pustil i do oběti onoho skandálu, ministra dopravy Víta Bárty.  „Rozvinul v posledních týdnech příběhy, které lidé milují (odvážný mladý ministr zatřepal s nenasytnými stavebními firmami). Co na tom, že to bylo jen vytírání očí, případně šetření, které si v budoucnu vyžádá v resortu dopravy ještě vyšší náklady zejména na údržbu, nežli by to stálo teď v investicích," uvedl Jiří Paroubek.

S detektivní agenturou nikdy

Paroubek také v textu vysvětlil, proč prý po volbách do sněmovny odmítl vyjednávat s VV o případné koalici. „Strana, jako je sociální demokracie, nemůže spolupracovat s politickou odnoží detektivní agentury. Všechno má své meze a to i v politice. Ukazuje se, že to byla správná premisa," pozitivně ohodnotil své dřívější rozhodnutí bývalý předseda ČSSD.

„Víta Bártu dohnala jeho minulost," dodal Paroubek s tím, že je naprosto nutné, aby Bárta složil funkci. V čele bezpečnostní agentury prý „porušoval zákony - včetně listiny práv a svobod - zcela bez mrknutí oka." Upozornil, že tento politik má také nestandartní vliv na ministra Vnitra Radka Johna, který je Bártovo spolustranickým kolegou.

Moje partaj by měla vyzvat Bártu k odchodu

„Myslím, že by ČSSD měla v nastalé situaci vyvolat mimořádnou schůzi sněmovny, která by vyzvala P. Nečase k odvolání ministra dopravy V. Bárty. Je to logické a nevyhnutelné," přidal Paroubek na závěr svého článku radu své partaji.

VV mlčí 

„Necítíme potřebu se vyjadřovat k bloggerským článkům jednotlivých poslanců," odpověděla mluvčí Věcí veřejných Petra Hrušová na dotaz ParlamentníchListů.cz, zda hodlá strana na Paroubkova slova nějak reagovat.

Čtěte také:

Na údajné sledování ABL si stěžují další politici

Odborník: Aféra ABL má svůj cíl. Velkou koalici

Dienstbier ml. (ČSSD): Pražská ODS si skrze ABL zřejmě vyřizovala svoje účty

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…